Home Noutati moto Ducati a vândut cele mai multe motociclete din istoria companiei în 2022
Noutati motoPiata moto

Ducati a vândut cele mai multe motociclete din istoria companiei în 2022

2


2022 a marcat încă un an record pentru Ducati. În 2021, fabrica Borgo Panigale a înregistrat 59.447 de unități vândute, depășind totalurile din 2020 cu 24 la sută. Retururile din 2021 au fost atât de semnificative încât au depășit, de asemenea, vânzările mărcii înainte de pandemie (2019) cu 12%. Într-un record pentru vânzarile de vehicule de lux ca Rolls Royce sau Bugatti, Ducati a vândut cele mai multe motociclete din istoria companiei.

Ducati a continuat abia în 2022, depășind pragul de 60.000 de unități pentru prima dată în istoria de 96 de ani a companiei. În total, firma a vândut anul trecut 61.562 de motociclete. Aceasta înseamnă o creștere de 3,6% față de cifrele din 2021. Rentabilitatea din 2022 poate părea modestă în comparație cu creșterea vânzărilor din 2021, dar performanța companiei în fața provocărilor logistice și de aprovizionare rămâne impresionantă.

„Pentru al doilea an consecutiv, am înregistrat livrări record, depășind 60.000 de motociclete pentru prima dată în istoria noastră”, a spus CEO-ul Ducati, Claudio Domenicali. „Ducati este o companie din ce în ce mai globală, ambasador al Made in Italy în lume, iar aceste rezultate pozitive ne fac cu adevărat mândri.”

Iubitorii de motociclete ADV au dominat piața

În cadrul gamei Ducati, Multistrada V4 a preluat conducerea cu 10.716 unități livrate în întreaga lume. Monsterul a fost pe locul doi cu 7.971 de unităţ, în timp ce familia Scrambler 800 a completat topul celor trei performeri cu 6.880 de motociclete livrate.

Italienii și-au susținut producătorul. Ducati a vândut 9578 de unități doar la el acasă. Comparativ cu 2021, aceste cifre reprezintă o creștere cu 10% a vânzărilor. Pe urmele Italiei, Statele Unite au strâns 8.441 de unități. Aceste cifre reprezintă de fapt o scădere cu șase procente pentru Ducati America de Nord, din cauza dificultăților continue din lanțul de aprovizionare. În cele din urmă, Germania a raportat 6.678 de motociclete vândute, ceea ce înseamnă un salt de nouă la sută pentru țară.

Ducati nu a stabilit doar recorduri de vânzări în 2022. Rețeaua de dealeri a mărcii s-a extins la un record de 821 de dealeri în întreaga lume. Anul trecut, Ducati a debutat în Brunei, Ecuador, El Salvador și Mongolia, aducând totalul la 96 de piețe.

Ducati s-a pregătit pentru un an și mai bun anunțând  cele mai recente generații de Scrambler, noul Diavel V4 și Mluitstrada V4 Rally, fabrica Borgo Panigale speră să livreze și mai multe motociclete în noul an.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...