Home Noutati moto 100.000 de unități produse din modelul Ducati Multistrada
Noutati moto

100.000 de unități produse din modelul Ducati Multistrada

1


Exemplarul cu numărul 100.000 produs de curând din modelul crossover italian Ducati Multistrada este un 1260 Pikes Peak. La Salonul Moto EICMA de la Milano din noiembrie va fi prezentată o nouă versiune a modelului Multistrada dotată cu motor V4.

Au trecut 16 ani după ce primul exemplar al modelului Multistrada a părăsit linia de asamblare a fabricii de la Borgo Panigale iar zilele trecute a atins cifra de 100.000 de exemplare produse. Exemplarul cu numărul 100.000 este o versiune 1260 Pikes Peak personalizată cu marcaj laser și care a fost realizat direct de CEO-ul Claudio Domenicali pentru Dave Hayard, un pasionat german al mărcii Ducati care și-a comandat exemplarul său Multistrada la dealerul Ducati din Düsseldorf.

Un scurt istoric Ducati Multistrada

Producătorul moto italian din Borgo Panigale a fost întotdeauna sinonim cu avangarda dotării tehnologice. În 2010, modelul Multistrada a fost prima motocicletă echipată cu riding mode, sistemul care schimbă caracterul motocicletei și cunoscut în pay-off-ul campaniei publicitare: „patru motociclete într-una singură”. Prin versiunea D|Air, introdusă în 2014, Ducati a fost primul producător moto care a introdus prima motocicletă echipată cu un sistem capabil să comunice cu giaca dedicată dotată cu un airbag. În 2015 a fost a echipat în premieră un motor de motocicletă cu distribuție variabilă DVT (Desmodromic Variable Timing).

Evoluția tehnologică a mers la pas cu creșterea fiabilității acestei motociclete. Testele de dezvoltare din ce în ce mai severe și prelungite, îmbunătățirea proceselor și materialelor de producție și a simulărilor numerice, au dus ca nivelul de fiabilitate al modelelor Multistrada 1260 și Multistrada 950 să fie cel mai ridicat atins vreodată. Astăzi, toate motoarele familiei prevăd controlul la jocul supspelor la fiecare 30.000 km, un kilometraj triplu comparativ cu prima versiune.

Familia Multistrada este acum mai completă ca niciodată și include 7 versiuni: două cu capacitatea motorului de 950 cmc (113 CP) și cinci cu cea de 1260 cm³ (158 CP).

Prezentat în 2019, noul Multistrada 950, disponibil și în versiunea S, a fost conceput pentru a oferi performanțe maxime și versatilitate la cel mai înalt nivel mulțumită roții față de 19 țoli.

Modelul Multistrada 1260 este cea mai recentă interpretare a conceptului original al sportului dual, bazat pe combinația de confort și capacitatea de încărcare tipică unui dual cu dimensiunile anvelopelor, jantelor și frânelor care caracterizează motocicletele sportive. Versiunea Pikes Peak, echipată cu suspensii Öhlins, roți forjate și evacuare din carbon, oferă sportivitate maximă.

Pentru cei care sunt pasionați de lumea escapadelor, Ducati a venit cu o versiune specifică, Multistrada 1260 Enduro, concepută pentru a aborda cele mai dificile terenuri și călătorii mai lungi, grație rezervorului de combustibil de 30 de litri, suspensiei cu o cursă lungă, roții față de 19 țoli și jantelor robuste cu raze.

V4 la EICMA 2019

Dintr-o perspectivă de dezvoltare constantă, începând din 2021, familia modelului Multistrada va include, de asemenea, o versiune echipată cu un nou motor V4 specific, alături de actualele motoare 1260 și 950 cu două cilindri și care va fi prezentată în avanpremieră cu ocazia Salonului Moto EICMA de la Milano din luna noiembrie.

Foto: Ducati

 

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...