Kawasaki pune accentul pe supraalimentare

De curând, producătorul japonez moto Kawasaki a făcut public pe internet un video cu o turbină care circulă la fel de repede ca vântul. În acest video ne este prezentată cum o energie acumulată în cantitate mare este necesară pentru a genera o descărcare electrică verde în formă de Zeta și prin intermediul căreia ne este dezvăluită care va fi una dintre cele mai spectaculoase noutăți ale niponilor de la Kawasaki.

Opt secunde. Acest timp se pare că este suficient pentru ca, Kawasaki să trezească din nou interesul pasionaților de adrenalină și care datorită reglementărilor anti-poluare din ce în ce mai restrictive i-a descurajat pe producătorii moto de a mai dezvolta modele supersport.

Opt secunde în care Kawasaki spune care va fi viitorul său apropiat, cu o turbină care rulează foarte repede. Atât de rapid rulează încât generează câmpuri și energie verde, teren fertil pentru nașterea noii familii de modele „Z”. Aceasta se dorește a fi o serie de modele din categoria supernaked care ar trebui să-și obțină puterea de la un compresor volumetric dezvoltat pe baza celor deja văzute în gama de modele sport Ninja H2.

Kawasaki are de fapt în proiect această nouă gamă de modele „Z” încă din 2015. La ediția din acel an a Salonului Moto EICMA de la Milano, producătorul din Akashi a lansat H2 și H2R  dar a prezentat inclusiv schițele a două motociclete cu stil agresiv din categoria naked, animate de un motor cu 4 cilindri de capacitate medie și supraalimentat cu un compresor volumetric. Acesta din urmă aduce beneficii importante în privința creșterii performanțelor în ciuda scăderii capacității cilindrice a motorului.

Până la lansarea oficială a noii game de modele „Z”, pasionații se pot mulțumii cu primele versiuni al modelelor H2 și H2R.

Foto: Kawasaki

Adaugati comentariu