Home Noutati moto Honda Africa Twin 2020 atacă liga mare
Noutati motoPrezentare

Honda Africa Twin 2020 atacă liga mare

2
20YM Africa Twin


Honda Africa Twin, modelul 2020, a fost prezentat în detaliu, iar mesajul este clar: sosește un aventurier cu normă întreagă. Pe scurt, noul model CRF1100L vine cu motor nou, o platformă inerțială pe 6 axe (Bosch MM7.10), suspensii semiactive (pentru Adventure Sports), touchscreen și o cutie automată care știe când ești în viraje. Lumini LED și iluminare pe viraje, plus cruise control-ul mult așteptat.

Honda Africa Twin și Africa Twin Adventure Sports, modele 2020

Honda Africa Twin CRF 1100 L este mai orientat către latura off road. Bascula de aluminiu este inspirată din cea a modelului CRF450R și oferă rigiditate și feedback crescute. Subcadrul din aluminiu (vopsit roșu) oferă suplețe motocicletei – șaua este acum mai îngustă cu 40 mm și facilitează mișcările pilotului. Șaua joasă este la 825-845 mm înălțime, iar cea ridicată la 875-895. Ghidonul înălțat cu 22,5 mm ajută la un control mai bun când conduci ridicat în picioare, iar garda la sol rămâne la 250 mm.

Cadrul este mai ușor cu 1,8 kg decât înainte și rigiditatea în zona jugului a fost optimizată pentru un avantren cât mai comunicativ.

 

Apple CarPlay

Multi Information Display este denumirea TFT-ul de 6,5 inci al noii Honda Africa Twin. Prin intermediul lui pot fi selectate modurile de condus și se urmăresc ușor parametrii motocicletei. Navigație direct din telefon, iar prin folosirea unor căști bluetooth se pot prelua apeluri telefonice. Dacă ați încercat vreodată CarPlay, știți deja avantajele.

Apple CarPlay, touchscreen, bluetooth și monitorizarea parametrilor importanți

Motor de 1.084 cmc

Noul motor are în principiu aceeași arhitectură cu cel dinainte, iar creșterea de performanță a fost făcută în primul rând mecanic, însă japonezii au intrat în cele mai mici detalii. Alezajul a rămas la 92 mm, iar pentru mărirea cilindreei cursa pistonului a fost lungită la 81,5 mm (de la 75,1mm).

Cămășile cilindrilor sunt acum din aluminiu, înălțimile deschiderilor supapelor au fost modificate, carterul este împărțit pe jumătăți și este semi uscat, pompa de apă este integrată în carcasa ambreiajului și multe altele. Una dintre modificările necesare pentru respectarea normelor Euro5 a fost înlocuirea sondei Lambda cu senzori LAF (Linear Air Fuel) pentru o citire mai precisă a raportului aer/combustibil. Modificările aduse motorului sunt atât de numeroase că ai impresia că noul model a venit repede.

Nu se vede: evacuarea are o clapetă ce ajută și la zgomot și la performanțe, asemănătoare cu cea de la Fireblade

În total, creșterea de putere este de 7 % (dezvoltă acum 100 CP) și de 6 % în ce privește cuplul, iar constructorul spune că îmbunătățirile încep să fie simțite încă de la 2.500 rpm. Multiplele revizuiri ale diferitelor piese au dus la o scărdere de greutate a ansamblului motor cutie cu 2,5 kilograme în varianta secvențială clasică (66,4 kg) și cu 2,2 kg la versiunea cutiei automate cu dublu ambreiaj (74.9 kg).

Unitatea de măsurare inerțială pe 6 axe este printre cele mai importante aspecte ale noului Honda Africa Twin. Odată cu ea sosesc wheelie control și ABS Cornering. Sunt disponibile 4 niveluri de livrare a puterii și 3 ale frânei de motor (HSTC), ale cărei intervenție a fost optimizată pentru a oferi posibilitatea pilotului să-și aleagă cu precizie “alunecarea spatelui”.

Honda Africa Twin Adventure Sports 2020 – Lumini de zi autoreglabile și faruri LED.

Honda Africa Twin Adventure Sports

Pe lângă diferențele cu care ne-a obișnuit, rezervor mai mare (24,8 litri), carenaj mai generos și parbriz mai înalt (reglabil), Adventure Sports dispune și de suspensie SHOWA controlată electronic. Modurile SOFT, MID, HARD și OFF-ROAD asigură performanțe ideale în orice situație.Vor fi trei variante de pretensionare a spatelui în funție de încărcarea motocicletei, iar IMU pe 6 axe va dicta furcii ce trebuie făcut pentru confort și performanțe adaptate în timp real suprafeței de rulare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...