Home Noutati moto Modelele Harley-Davidson 2023 au fost dezvăluite cu ocazia aniversării de 120 de ani
Noutati motoPiata moto

Modelele Harley-Davidson 2023 au fost dezvăluite cu ocazia aniversării de 120 de ani

2


120 de ani de motociclete

Faptul că Harley-Davidson construiește motociclete fără oprire de 120 de ani nu pare atât de remarcabil, dar schimbările și evenimentele prin care a trecut lumea arată că firma este și va fi întotdeauna un adevărat supraviețuitor care știe să se adapteze indiferent de situație. Anul 1903, când William S. Harley și Arthur Davidson au construit prima motocicletă, a fost același an în care frații Wright au făcut primul zbor motorizat, iar motocicletele în sine erau încă o noutate, așa că decizia lui Harley de a sărbători cea de-a 120-a aniversare cu noi modele și o serie de evenimente este bine meritată. Modelele Harley-Davidson din 2023 sunt impresionante din toate punctele de vedere.

Cele 7 modele aniversare

Primul lot al modelelor Harley-Davidson din 2023 include șapte modele aniversare în ediție limitată, fiecare realizată în număr strict limitat, pentru a marca ocazia. Motocicletele aniversare în sine au devenit o specialitate Harley de-a lungul anilor. Prima a marcat cea de-a 50-a aniversare a companiei, deși a apărut cu un an târziu în 1954  și de la cea de-a 85-a aniversare în 1988 au existat modele aniversare speciale la fiecare cinci ani. Pentru a sărbători cea de-a 120-a aniversare, modelele Harley-Davidson în ediție limitată sunt: Ultra Limited Anniversary, Tri Glide Anniversary, Street Glide Special Anniversary și Road Glide Special Anniversary, Fat Boy 114 Anniversary, Heritage Classic 114 Anniversary și CVO Road Glide. Toate motocicletele poartă vopseaua speciala Herloom Red, dar și detalii aniversare.

Harley-Davidson CVO Road Glide Limited Anniversary

Număr limitat de exemplare

Limitat la 1.500 de exemplare la nivel global, CVO Road Glide Limited Anniversary costă 51.999 USD, dar  vopseaua justifică o parte din acest preț. Stilistul principal Brad Richards a explicat: „Pe modelul CVO am început cu o culoare numită Anniversary Black, pe care am făcut-o special pentru acel CVO Road Glide Limited. Pare negru, dar când este expus la soare, se poate vedea culoarea roșu sânge. Pe partea de sus a acelei baze, există panouri  Heirloom Red, tivite cu dungi roșii și folie de aur așezată manual.

Harley-Davidson Ultra Limited Anniversary

Richards continuă: „Pe tot panoul lateral, începând de la carenaj și mergând până la Tour-Pak și geantă, există un vultur mare, capul pe carene, aripile pe rezervorul de combustibil, coada pe panou lateral, Tour-Pak și geantă. Este un efect cu adevărat subtil; când lumina o atinge într-un anumit fel, vezi acest vultur frumos, dar de cele mai multe ori arată ca un panou roșu închis.” Motocicleta CVO primește, de asemenea, huse din Alcantara pentru scaun, cu cusături roșii și aurii, și o insignă de rezervor de culoare aurie pentru aniversarea a 120 de ani – folosită în toate modelele Harley-Davidson Anniversary din acest an – care prezintă același vultur care este ascuns în vopsea.

Harley-Davidson Tri-Glide Anniversary

Atenția la detalii

Restul modelelor Anniversary sunt, de asemenea, vopsite în Heirloom Red și au panouri conturate cu o bandă roșie, dar nu au baza Anniversary Black a lui CVO și folosesc în schimb un roșu Crimson Midnight mai intens pentru a crea efectul de estompare. Tema purpurie continuă în scaune, care folosesc inserții de sânge de bou pentru a se potrivi cu vopseaua. Deși toate vor fi limitate în producție, numerele variază de la model la model. Cel mai disponibil va fi Fat Boy 114 Anniversary, cu 3.000 de motociclete și un preț de 21.699 USD, ceea ce pare mai mult decât rezonabil, deoarece este cu doar 650 USD mai mult decât Fat Boy standard în vopsea bicoloră. Urmează Heritage Classic 114 Anniversary, limitat la 1.700 de exemplare și care costă 22.699 USD – din nou, o primă de 650 USD față de opțiunea cu două tonuri.
Harley-Davidson Fat Boy 114 Anniversary
Harley-Davidson Heritage Classic Anniversary

Grand American Touring

Trecând la partea Grand American Touring,  modelele Harley-Davidson, Street Glide Special Anniversary și Road Glide Special Anniversary vor fi limitate la 1.600 de exemplare din fiecare și vor avea același preț de 30.899 USD, reprezentând o primă de 1.400 USD față de versiunile de vopsea în două culori a modelelor standard. Mai există și Aniversary Ultra Limited, care va fi realizat în de 1.300 de exemplare și va avea un preț de 32.799 USD, comparativ cu 31.599 USD pentru modelul standard cu vopsea în două tonuri. În cele din urmă, Tri Glide Ultra Anniversary va fi cea mai rară dintre toate motocicletele, cu doar 1.100 produse și un preț de 41.299 USD, care este cu 2.800 USD mai mult decât versiunea de producție completă în vopsea în două tonuri.

Harley-Davidson Street Glide Special Anniversary
Harley-Dvidson Road Glide Special Anniversary

Pe lângă vopsea, ecusonul pentru rezervor aniversar și noile materiale pentru scaune, motocicletele cu producție limitată primesc inserții pe trenurile lor motoare și filtrele de aer în aceeași vopsea roșie decolorată văzută pe caroserie, cu marcaje aurii „120 de aniversare”, plus individual. Console numerotate, gravate cu laser. Din punct de vedere tehnic, toate sunt identice cu modelele standard. Primul dintre Modele Harley-Davidson este așteptat de dealeri în curând. Ce părere aveți despre Modelele Harley-Davison 2023?

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...