Home Noutati moto Ducati Diavel 2023
Noutati motoPiata motoPrezentare

Ducati Diavel 2023

2


Ducati Diavel a fost întotdeauna o motocicletă remarcabilă. În ciuda faptului că pare inspirat de motociclete precum VMAX de la Yamaha,  greutatea, manevrabilitatea și frânarea impresionante înseamnă că sfidează preconcepțiile că este o motocicletă care poate străluci doar în linie dreaptă.

Cea mai recentă versiune V-4 calcă pe urmele strămoșilor săi, dar anul acesta este și mai impresionantă. În ciuda a doi cilindri suplimentari și a unui rezervor de combustibil  mai mare decât vechiul Diavel 1260, greutatea complet alimentată a lui Diavel V4 este cu 11 kg mai ușoară decât predecesorul său.

Luminile led tip fagure- Ducati Diavel 2023

Elegența vine peste performanță

Cu un stil care evoluează temele originale Diavel, concentrând masa vizuală a motocicletei în partea din față, datorită grupului de propulsie V-4 dens, plus elemente remarcabile precum evacuarea cu patru ieșiri și stopurile formate din zeci de LED-uri minuscule strălucitoare. prin găurile în stil fagure de sub coadă, nu există multe motociclete care să atragă la fel de multă atenție și să aibă capacitatea de a-și susține aspectul cu performanțe din lumea reală pe măsură.

În ciuda naturii evolutive a actualizărilor de stil, totul despre Diavel V4 este nou pentru 2023. Motorul este o versiune modificată a Granturismo V4 cu supapă cu arc, care a apărut pentru prima dată pe Multistrada, atașat sub un cadru nou și înaintea unui monobraț redefinit.

High tech a devenit o carte de vizită Ducati în ultimii ani, iar Diavel V4 nu face excepție, cu o evoluție a sistemului de decuplare a cilindrului care a apărut pentru prima dată pe Multistrada, astfel încât V-4 de 1.158 cmc poate funcționa ca un paralel de 579 cmc. twin, care rulează banca de cilindri din față doar la viteze mici pentru a ajuta la îmbunătățirea economiei, a emisiilor și pentru a preveni căldura care îl afectează de pilot vara.

Cei mai apropiați rivali ai lui Diavel V4 se află în propria gamă a lui Ducati, Diavel 1260 cu V-Twin oferind performanțe similare, iar gama XDiavel cu un aspect mai simplu, stil cruiser, dar cu teme similare.

Ducati Diavel 2023

Alternative

Departe de familia Ducati, competiția la Diavel depinde de prioritățile tale. Dacă vrei să întorci capetele și să te bucuri de un cuplu uriaș, Rocket 3 R de la Triumph este o opțiune, deși este o motocicletă mult mai grea și mai mare în general. La celălalt capăt, dacă prioritizați performanța, individualitatea și manevrarea, dar sunteți pregătit să faceți compromisuri în ceea ce privește aspectul, Kawasaki Z H2 ar putea fi pe lista  de cumpărături.În timp ce Ducati a dovedit că este mai mult decât capabil să producă putere inimaginabilă din motoarele sale V-4, versiunea Granturismo nu încearcă să stabilească noi recorduri de performanță absolută. La 168 CP pretinși, produce cu 11 CP mai mult decât Diavel 1260.

Ducati Diavel 2023

Motorul

Spre deosebire de Desmosedici Stradale V4 folosit la Panigale și Streetfighter, Granturismo V4 folosește arcuri convenționale de supape în loc de sistemul desmodromic, îndepărtându-se de o configurație care este tipică Ducati din anii ’70, dar câștigă același sistem de tăiere a cilindrului folosit în Multistrada V4, extins pentru 2023, cu capacitatea de a rula la viteze reduse folosind doar banca de cilindri din față (prima versiune a sistemului funcționa doar când staționează)

Pe lângă economisirea de combustibil, sistemul vă ajută să împiedicați picioarele să fie coapte de căldura bancului de cilindri din spate atunci când stai blocat în trafic și, în timp ce trecerea între modurile cu doi și patru cilindri are loc automat, Ducati s-a asigurat că există o schimbare distinctă a evacuarii.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...