Home Utile Cum se alege uleiul de motor pentru motociclete și la ce se folosește uleiul MOTUL 3000
Utile

Cum se alege uleiul de motor pentru motociclete și la ce se folosește uleiul MOTUL 3000

2
ulei de motor


Motoarele motocicletelor folosesc uleiul pentru lubrifiere și răcire. Importanța lubrifierii este evidentă: aceasta permite pieselor metalice să alunece una peste alta fără a se încălzi sau a se uza.

Sunt necesare uleiuri speciale cu mai mulți aditivi din cauza presiunilor ridicate și a turațiilor interne ale motorului. Uleiul este utilizat pentru o varietate de funcții pe motocicleta dumneavoastră, inclusiv uleiul de motor, lichidul de transmisie, uleiul de furcă, unsoarea pentru punți și multe altele.

Tipuri de ulei:

1: ULEIURI MINERALE

Uleiurile minerale pentru motociclete sunt cele mai convenționale forme de ulei. Acestea sunt derivate din uleiuri brute și sunt adesea cea mai economică opțiune disponibilă, deoarece necesită, de obicei, mai puțină rafinare. Adesea, acestea nu au proprietățile de curățare găsite în uleiurile sintetice sau semisintetice. Prin urmare, aceste uleiuri nu sunt potrivite pentru condiții extreme, cum ar fi frigul extrem din timpul iernii sau căldura extremă din timpul verii, deoarece sunt mai puțin eficiente și necesită schimburi mai frecvente. Ele sunt utilizate mai ales la motoarele mai vechi.

2: ULEIURI SEMISINTETICE

Uleiurile semisintetice sunt o combinație de uleiuri minerale convenționale, cu avantajul adăugat al unor componente chimice concepute pentru a asigura o protecție mai eficientă a motorului și o durată de viață prelungită a uleiului. Acest tip de ulei este utilizat în general la motoarele mai mici, întâlnite mai ales la motocicletele de zi cu zi, pentru deplasări zilnice.

3: ULEIURI SINTETICE

Uleiurile sintetice sunt fabricate în laboratoare și utilizează uleiuri minerale doar ca aditivi, acolo unde este necesar. Acest tip de ulei este conceput pentru a rezista la o gamă vastă de condiții de temperatură, oferind în același timp proprietăți excelente de lubrifiere chiar și în condiții de stres sever.

Majoritatea uleiurilor sintetice sunt concepute să se agațe de componentele motorului pentru a îmbunătăți pornirea la rece, care este locul unde motoarele întâmpină cele mai mari dificultăți. Acest lucru face ca uleiurile sintetice pentru motociclete să fie perfecte pentru pornirea la rece a motocicletei dumneavoastră. De asemenea, acestea pot oferi intervale de schimb prelungite.

Să folosim gradul 10W40 ca exemplu. Numărul 10 reprezintă cel mai scăzut punct de temperatură la care uleiul își va menține vâscozitatea. Cea mai joasă temperatură de funcționare pentru acest grad este de obicei -25°C. Dacă vă aflați într-un loc în care temperatura exterioară este mai mică decât gradul, acesta nu va fi suficient de vâscos pentru a asigura o lubrifiere suficientă atunci când motorul este pornit sau funcționează.

Uleiul mineral de motor MOTUL 3000 este utilizat ca ulei multigrad conceput pentru motoarele în 4 timpi răcite cu aer și răcite cu lichid, cu sau fără ambreiaj umed. Ultra-rafinat, pe bază de parafină, polimeri avansați amestecați cu aditivi speciali pentru protecție, longevitate și fluiditate de neegalat. Agenți de înaltă temperatură și presiune extremă, realizați din compuși de zinc, fosfor și sulf pentru a rezista la pilotaj și curse.

Așadar, cu cât numărul este mai mic, cu atât uleiul își va păstra mai bine forma și vâscozitatea la temperaturi extrem de scăzute.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...

Utile

Alegerea setului de anvelope de vară

Alegerea setului de anvelope de vară. Deseori luna aprilie încă ne mai...

steaguri vela
Utile

Steaguri vela – top 3 avantaje pentru folosirea în cadrul evenimentelor în aer liber

Promovarea brandului tău este esențială pentru a crește vizibilitatea și a atrage...