Înscrierile pentru Isle Of Man TT 2023 sunt acum deschise

 

Isle of Man TT este de departe unul dintre cele mai emblematice și faimoase evenimente de curse din lumea sporturilor cu motor. Timp de două săptămâni, zona rurală calmă și pitorească a Insulei Man se transformă într-un circuit de curse, cu motociclete care zboară cu viteze de peste 250 km pe oră. De la prima sa cursă din 1907, Isle of Man TT a fost locul de desfășurare a multor încercări și necazuri atât pentru producători, cât și pentru piloți.

Pentru sezonul 2023, Isle of Man TT va avea loc în perioada 29 mai – 10 iunie 2023, înregistrările pentru Trofeul Turistic sunt acum deschise. Seria de curse din acest an marchează cea de-a 102-a ediție a Trofeului, evenimentul s-a desfășurat continuu de la începuturi, cu excepția celor câțiva ani ratați din cauza celor două războaie mondiale și, mai recent, a pandemiei de COVID-19.

Isle of man 2022
Isle of man 2022

Programul pentru 2023

Isle of Man TT din 2023 revine cu un program revizuit format din zece curse. Prima săptămână a evenimentului constă în calificări. Cursele de dimineață constau în sesiuni de antrenamente libere necronometrate, în timp ce sesiunile de calificare cronometrate au loc după-amiaza. În perioada 30 mai – 1 iunie, vor avea loc sesiunile de calificare de seară, în timp ce sesiunile de calificare finale sunt programate pentru 2 iunie 2023.Mult așteptatul weekend de mijloc are acum trei curse în loc de două, începând sâmbătă, 3 iunie, cu Monster Energy Supersport și 3 Sidecar TT Races, urmate de duminică, 4 iunie, cu RST Superbike TT. După încheierea weekendului, ziua de luni servește drept prima zi de odihnă înainte de patru curse la mijlocul săptămânii: prima cursă RL360 Superstock și cursa Supertwin de marți, 6 iunie, și a doua cursă Supersport și Sidecar miercuri, 7 iunie.

O a doua zi de recuperare bine meritată va fi joi, înainte de weekendu-ul finalei. Ultimele curse Superstock și Supertwin vor aduce aglomerație mare vineri, 9 iunie, sărbătoarea tradițională a insulei, iar Milwaukee Senior TT, evenimentul principal, aduce finalul  curselor TT din 2023 din Isle of Man în ziua de sâmbătă,  10 iunie.

 

Adaugati comentariu