Home Noutati moto Înscrierile pentru Isle Of Man TT 2023 sunt acum deschise
Noutati motoTurism moto

Înscrierile pentru Isle Of Man TT 2023 sunt acum deschise

2


 

Isle of Man TT este de departe unul dintre cele mai emblematice și faimoase evenimente de curse din lumea sporturilor cu motor. Timp de două săptămâni, zona rurală calmă și pitorească a Insulei Man se transformă într-un circuit de curse, cu motociclete care zboară cu viteze de peste 250 km pe oră. De la prima sa cursă din 1907, Isle of Man TT a fost locul de desfășurare a multor încercări și necazuri atât pentru producători, cât și pentru piloți.

Pentru sezonul 2023, Isle of Man TT va avea loc în perioada 29 mai – 10 iunie 2023, înregistrările pentru Trofeul Turistic sunt acum deschise. Seria de curse din acest an marchează cea de-a 102-a ediție a Trofeului, evenimentul s-a desfășurat continuu de la începuturi, cu excepția celor câțiva ani ratați din cauza celor două războaie mondiale și, mai recent, a pandemiei de COVID-19.

Isle of man 2022
Isle of man 2022

Programul pentru 2023

Isle of Man TT din 2023 revine cu un program revizuit format din zece curse. Prima săptămână a evenimentului constă în calificări. Cursele de dimineață constau în sesiuni de antrenamente libere necronometrate, în timp ce sesiunile de calificare cronometrate au loc după-amiaza. În perioada 30 mai – 1 iunie, vor avea loc sesiunile de calificare de seară, în timp ce sesiunile de calificare finale sunt programate pentru 2 iunie 2023.Mult așteptatul weekend de mijloc are acum trei curse în loc de două, începând sâmbătă, 3 iunie, cu Monster Energy Supersport și 3 Sidecar TT Races, urmate de duminică, 4 iunie, cu RST Superbike TT. După încheierea weekendului, ziua de luni servește drept prima zi de odihnă înainte de patru curse la mijlocul săptămânii: prima cursă RL360 Superstock și cursa Supertwin de marți, 6 iunie, și a doua cursă Supersport și Sidecar miercuri, 7 iunie.

O a doua zi de recuperare bine meritată va fi joi, înainte de weekendu-ul finalei. Ultimele curse Superstock și Supertwin vor aduce aglomerație mare vineri, 9 iunie, sărbătoarea tradițională a insulei, iar Milwaukee Senior TT, evenimentul principal, aduce finalul  curselor TT din 2023 din Isle of Man în ziua de sâmbătă,  10 iunie.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...