Harley-ul Strap Tank de un milion de dolari

Harley-Davidson Strap Tank. Când te gândești la un Harley-Davidson de un milion de dolari, nu cred că îți vine în minte un vehicul pe două roți care are trăsăturile unei biciclete.

În 1908, Harley a introdus pe piață modelul 4. Motorul monocilindru avea o capacitate cilindrică de 440 cmc și era echipat cu un așa-numit cap F, adică un sistem de admisie peste evacuare (IOE). Supapele erau una deasupra celeilalte, iar bujia se aprindea într-un mic buzunar între ele. Motorul în cursă lungă producea o putere de 2 kw, care era transmisă la roata din spate prin intermediul unei curele de transmisie din piele. Viteza maximă în 1908: 64 km/h.

Un Harley-Davidson Strap Tank din 1908 a fost vândut cu 850.000 de dolari, ceea ce înseamnă 935.000 de dolari dacă se includ și taxele de licitație. Acest lucru nu o face cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la licitație, deși este totuși o sumă considerabilă pentru o motocicletă care are mai mult în comun cu o bicicletă decât cu o motocicletă modernă.

Acest Strap Tank a fost găsit de David Uihlein, în anii 1940 și a fost în posesia lui timp de 66 de ani. Motocicleta a căpătat numele de „Strap Tank” datorită modului în care rezervoarele de combustibil și de ulei sunt legate de bara transversală a cadrului cu curele de nichel. A fost restaurată la un moment dat în viață, deși majoritatea pieselor sunt originale, BikeExif raportând că rezervorul, roțile, scripetele curelei motorului, șaua și țeava de eșapament sunt toate originale.

Se pare că motocicleta a fost o evoluție a designului pe care William S. Harley și Arthur Davidson l-au construit pentru prima dată împreună, ceea ce face ca semnificația istorică și valoarea să fie și mai mare.

Evident, o motocicletă din această epocă este o piesă rară, deși Strap Tank Harleys duce exclusivitatea la un nou nivel. Când erau noi, au fost produse în număr limitat, se pare că au fost fabricate 450 de exemplare ale modelului. Acum se pare că doar aproximativ 15 motociclete au mai rămas în formă completă, ceea ce înseamnă că, dacă colecționarii ar vrea să pună mâna pe una, ar fi bine să se pregătească pentru un preț astronomic.

 

 

Adaugati comentariu