Trofeul BMW GS 2024 va avea loc în Namibia

BMW Motorrad a anunțat oficial că locația pentru competiția GS Trophy 2024 este pitoreasca Namibie subtropicală, situată pe coasta atlantică din sud-vestul Africii. După câțiva ani furtunoși, în care au fost prezentate locații atât de îndepărtate precum Mongolia, Chile și Noua Zeelandă, GS Trophy bianual se întoarce în Africa, unde competiția off-road pe două roți a debutat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 15 ani.

Gama BMW GS arată ce poate

Motocicliștii cunoscători înțeleg că International GS Trophy este, probabil, creme de la creme a raliurilor de entuziaști – cel puțin în ceea ce privește motocicliștii de aventură și, cu siguranță, în ceea ce privește evenimentele interne ale BMW – cu peisaje spectaculoase în locuri exotice, împreună cu trasee de clasă mondială și provocări extreme de condus. Totul este menit să pună în valoare capacitatea și gama de motociclete GS ale mărcii și nu sunt admiși piloți profesioniști; acesta este strict un concurs între proprietarii BMW care își pun la încercare talentul de pilotaj, abilitățile de supraviețuire și de navigație împotriva altor entuziaști de enduro.

Ediția inaugurală a GS Trophy a avut loc în Tunisia, în 2008, iar ultima ediție a avut loc în Albania, în 2022, așa că, odată cu anunțul celei de-a noua ediții din Namibia, se simte un sentiment de entuziasm reprimat în fundal; organizatorii au declarat că au căutat un mediu cât mai diferit de cel de la ultima ediție.

Cu toate acestea, participarea la International GS Trophy nu este chiar liberă; riderii trebuie mai întâi să câștige calificările din țara lor de origine pentru a fi luați în considerare pentru echipa națională. Vor avea loc 15 runde naționale de calificare și o rundă internațională de calificare pentru o echipă internațională, cu 22 de echipe din întreaga lume care se vor lupta pentru șansa de a-și arăta abilitățile într-o serie de provocări.

Nu e o cursă obișnuită

Oficial, spune BMW Motorrad, „International GS Trophy nu este o cursă: este o competiție pe echipe în care un contingent internațional de pasionați de off-road se întrec între ei în diverse probe speciale. Nu toate acestea implică doar motociclismul: abilitățile și munca în echipă sunt și ele esențiale…”. Dintre cele 22 de echipe, 6 vor fi formate numai din femei, iar restul de 16 vor fi grupuri de bărbați. În total, sunt așteptați să participe 60 de motocicliști.

Țări care vor găzdui un turneu de calificare BMW GS Trophy

Bineînțeles, nu toate țările și regiunile vor găzdui un turneu de calificare pentru International GS Trophy, dar BMW a confirmat că următoarele zone vor găzdui:

Brazilia, China, Germania, Franța, Italia, India, Japonia, Chile, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Columbia, Panama, Paraguay, Peru, Mexic, Emiratele Arabe, Bahrain, Iordania, Kuweit, Liban, Oman, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Africa de Sud.

Coreea de Sud, Regatul Unit și SUA.

 

Adaugati comentariu