CF Moto și Yamaha anunță un parteneriat în China: ce trebuie să știi

CFMoto 800NK

Yamaha a confirmat oficial un nou parteneriat cu cei de la CF Moto, rezultat din schimbarea de proprietar a unuia dintre uzinele sale partenere din China. Noua colaborare nu impactează parteneriatul CF Moto cu KTM.

Cu alte cuvinte, Yamaha avea deja un partener în China alături de care avea joint-venture-ul Zhuzhou Jianshe Yamaha Motor Co, adică ZJYM, ce era fondat împreună cu Chongqing Jianshe Mechanical and Electrical Co. Ltd. Acea companie își va schimba proprietarul, proces ce are loc după achiziția realizată de CF Moto.

Așadar, ZJYM își va transfera bunurile companiei Zhejiang CF Moto Power Co. Ltd. în Noiembrie 2023, urmând să fie formată compania joint venture Zhuzhou CF Yamaha Motor Co Ltd., care va fi numită pe scurt ZCYM. Noua companie va avea aproximativ 500 de angajați, majoritatea preluați de la vechiul joint-venture.

Din ZCYM, CF Moto va avea 50 de procente din acțiuni, Yamaha va avea 44.23 procente, iar concernul Tair Yea Limited va deține restul de acțiuni. Cel din urmă este un holding local. De notat faptul că asemenea parteneriate de tip joint-venture sunt comune în China, iar mai toți producătorii străini recurg la acestea într-o formă sau alta pentru a putea produce vehicule în țara respectivă.

După cum știm cu toții, CF Moto are o colaborare strânsă cu Pierer Mobility, adică acea companie care deține marca KTM. Acest parteneriat este în derulare de peste un deceniu, timp în care s-a ajuns la o colaborare strânsă între KTM și CF Moto. Anumite modele au motoarele produse în aceleași uzine, pe aceleași linii de fabricație și cu specificații foarte apropiate.

Complicat, nu-i așa? Ei bine, ce trebuie să reținem noi din asta este că nu urmează să vedem modele CF Moto cu piese de Yamaha și nici invers, iar legătura dintre Yamaha și KTM va fi doar că au un partener de afaceri comun, fără alte angajamente.

Trebuie să subliniem faptul că reprezentanții Yamaha au specificat faptul că vor continua să discute direcția acestui joint venture în viitorul apropiat, în scopul creșterii competitivității. Acea afirmație era făcută în contextul unei mențiuni referitoare la piața din China drept o bază importantă de producție și vânzări.

 

Adaugati comentariu