Home Noutati moto Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou
Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

94


Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4 S Grand Tour. Numele explică destinația sa, dar ar fi păcat de munca italienilor să nu detaliem.

Motorizarea o intuiți deja din numele modelului: un V4 de 1.158 cmc, numit Grandturismo. Oferă 170 de cai-putere și 125 Nm și a fost proiectat pentru călătorii lungi. Până și intervalele sale de revizie sunt extinse, special să te poți duce în turul Europei și să te oprești pentru revizie abia când te întorci acasă. Sigur, cu un reglaj de lanț pe traseu suntem cu toții datori, dar asta e altceva.

Discutăm despre un interval de 15,000 de kilometri sau 2 ani între schimburile de ulei, respectiv verificare a reglajului supapelor la fiecare 60,000 de kilometri. Evident, totul depinde și de cum se merge cu motocicleta, așa că ar fi ideal să schimbi uleiul mai devreme de doi ani dacă folosești Multistrada ta pentru drumuri exclusiv urbane, zi-de-zi.

Optarea pentru varianta Grand Tour a lui Multistrada V4 S aduce pachetele Travel și Radar incluse în standard, precum și tempomatul adaptiv, respectiv sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte. Nu lipsește suspensia semi-activă Skyhook, Ducati Minimum Preload și sistemul Easy Lift. Tot standard sunt și parbrizul reglabil, protecțiile de mâini, luminile LED auxiliare, manșoanele încălzite, șeile încălzite, cricul central, cutii de bagaje în culoarea caroseriei și sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.

Clienții pot comanda în plus un kit de coborâre a suspensiei, în cazul în care vor considera că motocicleta nu coboară suficient prin sistemul Easy Lift de la Ducati.

Ducati a pregătit patru moduri de rulare pentru Multistrada V4 S Grand Tour: Urban, Enduro, Touring și Sport. Ultimele două oferă toată puterea disponibilă, pe când primele o limitează la 113 cai-putere pentru a reduce consumul și aduce un plus de ușurință în manevrare.

Debutul comercial este în plină derulare, deci vom avea în curând și prețul acestei variante pe piața din România.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...