BMW R 12 nineT este gata să-l înlocuiască pe R nineT și arată fix cum te așteptai

BMW R12 rnineT 2

BMW R12 nineT este înlocuitorul lui R nineT și vine după zece ani de carieră ai modelului cu design retro. Vestea bună este că retețeta s-a păstrat, chiar dacă au fost operate diferite modificări de la un cap la altul.

Avem în continuare un model cu design de inspirație retro, dar cu o configurație modulară, ce permite numeroase personalizări. Acestea din urmă pot fi realizate direct cu piese de pe raft, de la dealer, sau prin achiziția de componente realizate de producători independenți.

Deoarece formele clasice nu se demodează usor, iar fiecare poate să le vadă altfel, este loc de personalizare pentru oricine își permite. BMW Motorrad a confirmat deja că va oferi o gamă largă de accesorii pentru acest model.

Blocul optic frontal are fundal negru și o altă semnătură luminoasă, în timp ce stopul a fost integrat în șa. Evident, vei putea să schimbi șaua și probabil și stopul dacă vei dori, dar noi ne-am mulțumi cu el și așa cum este astăzi.

O primă diferență față de modelul pe care îl înlocuiește se vede la nivelul aripei față și al prinderii acesteia, precum și la aspectul rezervorului de carburant și al capacului care închide spațiul din spatele șeii.

Dacă vă place cum arată, puteți să îi fiți recunoscători lui Edgar Heinrich, șeful de design al BMW Motorrad. El a aprobat limbajul de design folosit aici, ce îmbină trăsături de la modelele din anii ’70, cum ar fi R 90 S și /5, iar totul se întâmplă pe o motocicletă modernă, deși are multe elemente ce ne duc cu gândul la anii 70.

Specificațiile tehnice ale lui R12 nineT vor fi anunțate abia în cea de-a doua jumătate a lui 2023. BMW a confirmat deja că va fi echipat cu un motor boxer cu doi cilindri de 1.2 litri, iar jumătate din această informație era deja vizibilă în fotografiile teaser, în timp ce a doua jumătate era specificată în numele său.

Așadar, o majorare minoră a cilindreei, ce vine și cu mai multă putere și cuplu motor. Treizeci de centimetri cubi nu înseamnă foarte mult în raport cu un litru, dar vă reamintim că există motoare cu doar 49 de centimetri cubi, așadar nu-s de ici, de colo nici acești 30 cmc. 

Cadrul tubular folosește tehnologia spaceframe și este un element unitar, în timp ce cadrul spate este prins de acesta în șuruburi Evacuarea are tipsuri conice și două silencere. Furtunurile de frână sunt ranforsate cu oțel și deservesesc etrieri Brembo monobloc cu patru pistonașe.

BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2 BMW R12 rnineT 2

Adaugati comentariu