Home Comunitatea moto The Distinguished Gentleman’s Ride 2024
Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

90


România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru sănătatea bărbaților, în cadrul evenimentului global The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

Duminică, 19 mai, s-a desfășurat The Distinguished Gentleman’s Ride. La cea mai extinsă acțiune moto caritabilă de pe întreg globul, dedicată sănătății bărbaților, au participat peste 112.000 de motocicliști din 958 de orașe și 105 țări. Capitala României se menține în prima parte a clasamentului țărilor participante, din punct de vedere al donațiilor strânse.

Startul DGR București s-a dat în unul dintre cele mai emblematice locuri din Capitală – Piața Constituției – unde s-au adunat aproximativ 200 de motociclete clasice, neoclasice, custom, retro și scutere clasice, purtând domni și doamne ferchezuiți în semn de distincție, pentru a atrage atenția asupra cauzei pentru care se marșează an de an.

Scopul este strângerea de fonduri pentru cercetarea medicală și pentru prevenția cancerului de prostată prin test de sânge PSA (al doilea cel mai întâlnit cancer după cel de piele), prevenția suicidului și menajarea sănătății mentale. La nivel mondial, 307.000 bărbați mor anual de cancer de prostată. Aceste afecțiuni sunt conexe suicidului, iar rata de creștere este îngrijorătoare: de exemplu, 3 din 4 sinucigași sunt bărbați – 510 000 de bărbați se sinucid la nivel global în decurs de un an, mai exact 1 persoană/ minut.

A fost ediția caritabilă cu numărul 11 pentru București, iar suma strânsă de participanți și susținători pe plan local anul acesta a fost de 10.000 Euro. Astfel, mobilizarea din București, dar și din Sibiu, Cluj, Timișoara, Oradea, Constanța și Brașov, a făcut ca România să se situeze în primul sfert al țărilor participante, pe locul #22 din 102 țări participante.

“Aceste cifre reprezintă încă o reușită și un exemplu că faptele bune radiază în jur. Cauza DGR s-a desfășurat cu respect și cu empatie față de semenii noștri, alături de alți 112.000 participanți din întreaga lume,” declară Răzvan Buzoianu, host și organizator DGR București. Din 2012 și până astăzi s-a reuși colectarea a 52 milioane $.

Ambasadorul DGR București de anul acesta a fost bonomul Mihai Petre, artist și om de media, care a intrat în comunitatea DGR ca participant de anul trecut. Implicarea sa ca persoană publică a avut un impact de succes în strângerea de fonduri și în popularizarea și conștientizarea mesajului. “Un gest ca acesta nu are un termen de valabilitate și dovedește că împreună aducem schimbarea și că putem deveni o singură voce în numele unui bine comun.

Este un gest nobil făcut pentru noi, bărbații, bunicii, tații, frații, sau unchii noștri, și mai este și despre susținerea pe care o primim din partea femeilor, afectate și ele indirect de aceste probleme”, declară Mihai Petre.

Plimbarea s-a desfășurat pe arterele centrale ale Capitalei, cu scopul de a atrage atenția asupra cauzelor în care participanții sunt implicați și cu speranța de a schimba în bine percepția asupra motocicliștilor. Deja a devenit o tradiție ca ride-ul să aibă ca destinație finală o locație parteneră – iar gazda de anul acesta a fost Unda – Open Possibilities, din Șoseaua Străulești.

În cadrul evenimentului a fost licitat un tablou, aparținând artistului grafic Marian Stoian (The Ink Monster), iar suma urmează a fi donată Asociației Sus Inima, din Sibiu, care sprijină persoanele afectate de cancer – atât cele diagnosticate, cât și familiile și îngrijitorii lor. Toți participanții au putut direcționa în cadrul evenimentului 3.5% din impozitul pe venit către Asociație. Totodată, Mihai Barbu, motociclist, fotograf și autor a donat 10% din prețul exemplarelor cărții Dus-Întors vândute la eveniment către Sus Inima.

Cei mai harnici donatori și susținători ai cauzei au fost recompensați cu premii din partea partenerilor evenimentului, Triumph și MotoEmotion. Au susținut evenimentul: Stella Artois 0.0% alcool, Consiglieri, Porsche, Euromedia, Super Print și Ruvix, precum și partenerul media MotorXpert.

Statistici medicale

Cu ocazia DGR, comunitățile locale din întreaga lume, alături de fundația Movember, lucrează la conștientizarea și prevenirea cauzelor menționate mai sus printr-un îndemn la teste, vizite medicale periodice și psihoterapie. Pentru bărbații de peste 50 de ani se recomandă controlul medical pentru prevenția cancerului de prostată, iar pentru cei cu un istoric în familie le este recomandat începând cu vârsta de 40-45 de ani. 307.000 bărbați mor anual de cancer de prostată. Deși se preconiza că incidența cancerului în România va fi mai scăzută decât media UE, mortalitatea din România raportată la anul 2022 este ușor mai ridicată – 283 decese la 100.000 de locuitori, versus media la nivelul UE de 264.

În România înregistrăm de 5 ori mai multe cazuri de suicid la bărbați, decât la femei. Acest lucru indică existența unor deficiențe în diagnosticarea cauzelor și implicit în rezultatele tratamentului.

Fenomenul DGR este în creștere de la an la an, iar participanții își dau silința să colecteze fonduri și fac reale eforturi de răspândire a mesajului de binefacere, de unde și creșterea progresivă de la o ediție la alta.

Cea mai mare parte a fondurilor colectate merg către cercetarea medicală: Prostate Cancer UK, Prostate Cancer Canada, Prostate Cancer Foundation USA and Prostate Cancer Foundation New Zealand, dar și către apeluri de proiecte pentru ONG-uri.

Povestea acțiunii DGR, info despre donații și alte detalii pot fi accesate pe: www.gentlemansride.com / donațiile se mai pot face până pe 4 iunie: gentlemansride.com/rides/romania/buchares (Credite foto: ContentRECreators, Petru Popa, Daniel Faluvegi)

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...

Comunitatea motoNoutati moto

Yamaha Scooter Day revine în România luna aceasta

Yamaha aduce împreună întreaga sa gamă de scutere pentru un eveniment de...