KTM 450 SMR este gata de curse în varianta 2024: iată ce are nou

2024 KTM 450 SMR

KTM 450 SMR a debutat în varianta 2024 și vine cu o serie de noutăți.

Propulsorul a fost înclinat în cadru cu două grade, ceea ce a modificat și poziția pinionului, alături de distribuția greutății. Agregatul este mai ușor ca niciodată, având aproape 27 de kilograme.

Unitatea SOHC în patru timpi sebucură de suspape ușoare și de o chiuloasă redesenată pentru mai mult cuplu și un răspuns la accelerație cât mai bun.Arborele cotit a fost și el modificat față de predecesorul său, iar blocul motor este finisat în negru prin tehnica powdercoating.

Alezajul este de 95 de milimetri, în timp ce cursa este de 63.40 mm. Parcursul este realizat de un piston din aluminiu care cântărește doar 327 de grame și are șanțuri anodizate pentru un plus de rezistență, în timp ce raportul de compresie este de 13.1:1.

Transmisia cu cinci trepte produsă de Pankl Racing Systems are un slipper clutch de la Suter, acționat cu un sistem hidraulic de la Brembo. Sistemul de alimentare și de management al motorului este realizat de niponii de la Keihin, integrând funcții precum controlul tracțiunii, Quickshifter, senzor poziție treaptă și posibilitatea schimbării între mai multe hărți de funcționare. Acest model prezintă și un senzor de răsturnare, ce taie automat alimentarae cu carburant în caz că detectează un acident.

Încă din echiparea standard este integrat un led de stare la sistemului de injecție, precum și un senzor de nivel carburant și un computer care contorizează fiecare oră de mers. Așadar, riderul poate ști din timp când să realimenteze și nu va rata nicio lucrare de întreținere datorită notificărilor de pe bord. Pornirea este realizată de la buton.

Sistemul de răcire folosește radiatoare din aluminiu proiectate pe computer folosind un software ce studiază dinamica fluidelor. Scopul a fost obținerea unei capacități optime de răcire în timpul integrării acestora în cadru fără a implementa furtunuri externe. Termostatul este și el intern, ce reduce numărul de componente expuse ale propulsorului, fără a afecta funcționarea de zi cu zi.

Șasiul prezintă etriere Brembo radiale cu patru pistonașe ce acționează un disc de 310 mm pe față, respectiv un etier mono-piston și un disc de 220 mm pe spate. Rezervorul din polietilenă are o capacitate de 1.9 galoane (7.19 litri) și integrează pompa de carburant.

Cadrul este optimizat pentru a poziționa centrul de rotație al motocicletei cât mai aproape de centrul de greutate. Cadrul spate este realizat din poliamidă și aluminiu pentru robustețe maximă în contextul unei mase cât mai scăzute, în timp ce bascula spate este realizată din aluminiu și are un interior cu aspect de fagure.

Furca față XACT de la WP este cu tehnologie AER și are diametru de 48 mm, în timp ce amortizorul spate este tot un WP XACT optimizat la maximum pentru performanțe optime în contextul unei mase reduse.

La nivelul furcii față, stânga prezintă un arc capsulat și presurizat, în timp ce dreapta are ulei presurizat pentru progresivitate și consistență. Configurația este optimizată pentru competiții de supermoto și poate fi reglată cu supapa de aer furnizată odată cu motocicelta și cu pompa de aer din dotare, de asemeenea furnizată la livrare.

În standard, KTM 450 SMR vine cu jante spitațe Alpina cu anvelope Metezeler Racetec SM K1 Supermoto.

Din punct de vedere stilistic, avem în continuare aspectul de supermoto specific acestui model, pus acum în valoare de caroseria portocalie, furcile argintii și elementele de carosei albe ce prezintă dungi mov.

Prețurile vor fi anunțate ulterior, KTM urmând să livreze dealerilor primele unități în cursul acestei luni.

2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR 2024 KTM 450 SMR

Adaugati comentariu