Home Noutati moto Ducati SuperSport 950 S a debutat în varianta 2024 cu schimbări minime
Noutati moto

Ducati SuperSport 950 S a debutat în varianta 2024 cu schimbări minime

1
2024 Ducati 950 Super Sport


Ducati SuperSport 950 S a primit o nouă schemă de culori pentru anul 2024, manifestată sub forma unor dungi. Acestea din urmă formează schema Stripe, așa cu o numește Ducati, iar rezultatul vine cu stilul cu care ne-au obișnuit motocicletele casei din Borgo Panigale.

Ca să fim corecți, cei de la Ducati au făcut mai mult decât un set de dungi. Modelul SuperSport 950 S vine cu o suspensie Ohlins complet reglabilă față și spate, chiar din starndard. Locul pasagerului primește un capac vopsit în culoarea caroseriei, în timp ce jantele sunf finisate într-o nuanță lucioasă de negru și cu o dungă roșie.

Propulsorul rămâne unitatea Testastretta de 937 cmc cu doi cilindri. Agregatul dezvoltă 110 cai putere la 9.000 rpm și un cuplu maxim de 92 Nm la 6.500 rpm. Transmisia rămâne o cutie de viteze manuală cu șase trepte, echipată în standard cu slipper clutch și quickshifter.

Etrierii față sunt Brembo M4-32 monobloc cu patru pistonașe, dispuși radial și cu discuri semi-flotante de 320 mm. Pe spate găsim un disc de 245 mm strâns la nevoie de un etrier cu două pistonașe. Funcția Cornering ABS de la Bosch este prezentă în standard.

Din punct de vedere al electronicii, veți găsi control al tracțiunii, sistemul wheelie control și trei moduri de rulare – Sport, Touring și Urban. Ceasurile de bord și aceste moduri sunt afișate pe ecranul TFT de 4.3 inchi diagonală.

Parbrizul este reglabil pe înălțime, ceea ce era inexistent cu mulți ani în urmă în această clasă. Riderul are la dispoziție numeroase opțiuni de personalizare încă din showroom, dar trebuie să așteptați până în toamna anului 2023 dacă vreți să depuneți o comandă pentru un asemenea model.

Înălțima șeii este de 81 centimetri, masa proprie este de 210 kilograme, iar ampatamentul este de 148 centimetri.

Vorbim despre o caroserie finisată în Iceberg White, căreia i-a fost adăugată o dungă roșie într-o nuanță specifică mărcii. Această dungă merge de la aripa față până la cadrul vopsit, de asemenea, în roșu. Există o altă dungă roșie pe janta spate, dar aceasta din urmă nu se va alinia niciodată cu cea de pe caroserie. Nu asta e ideea.

În orice caz, Italienii i-au aplicat și o dungă gri, ceva mai groasă decât cea roșie, dar paralelă cu aceasta. Împreună, cele două formează încă o dungă, de culoare albă, pe caroserie. Ambele dungi prezintă pe carenele laterale inscripții ce arată numele modelului, respectiv 950 S și SuperSport.

Rezultatul este un aspect ce ne duce cu gândul la mișcare, chiar și când stă pe loc. În mod interesant, dacă nu vă place această schemă coloristică și vreți un Ducati SuperSport 950 S pe altă culoare, îl puteți comanda și pe Ducati Red, dar numai modelul de bază poate fi comandat astfel. În mod evident, acela nu prezintă o dungă roșie pe lateral.

Intervalul de service recomandat este la 15,000 de kilometri, respectiv 12 luni, ce sosește primul. Prețurile vor fi anunțate de concesionarii Ducati în cel mai scurt timp.

2024 Ducati 950 Super Sport 2024 Ducati 950 Super Sport 2024 Ducati 950 Super Sport 2024 Ducati 950 Super Sport 2024 Ducati 950 Super Sport 2024 Ducati 950 Super Sport

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...