BMW R 18 Roctane a debutat cu un joc de cuvinte, dar nu se joacă

BMW R 18 Roctane

BMW Motorrad a prezentat noul R 18 Roctane, cel mai nou membru al gamei R 18.

Modelul este descris drept un cruiser, un bagger și tot ce vine între acestea. Practic, dacă voiai un cruiser care să arateă puțin a bagger și să aibă și trăsături retro, dar nu te-a atras nimic din gama bavarezilor, acesta ar putea să fie modelul pentru tine.

BMW a mizat pe tușe de design retro, profitând de faptul că producea modele similare și acum nouă decenii. Astfel, motorul boxer răcit cu aer și ulei este în continuare în centrul ansambului și de acolo pleaca toate liniile importante.

Există și tehnologie modernă aici, ascunsă cu grijă sub elementele retro. Spre exemplu, transmisia cu șase trepte are slipper clutch și un cardan placat cu nichel. R 18 Roctane are în standard funcția keyless, adic ă nu trebuie să ai cheia în contact ca să îl pornești, dar trebuie să fie la tine în buzunar.

Noul cruiser-bagger de la BMW este echipat și cu moduri de rulare multiple, cum ar fi Rain, Roll și Rock, fiecare cu o hartă dedicată de injecție, comportament distinctiv pentru controlul stabilității și frână de motor reglată în consecință.

Ceasurile de bord au un design retro, dar prezintă informațiile cheie într-un afișaj digital. Blocul optic frontal este cu LED și este oferit și într-o variantă adaptivă.

Din punct de vedere stilistic, avem un aspect concentrat pe negru, aproape întreaga motocicletă fiind finisată într-o nuanță sidefată ce ne duce cu gândul la cărbune. Cele două etriere față au câte patru pistonașe și prind discuri de 300 milimetri diametru, în timp ce discul spate are tot 300 de milimetri.Firește, ABS-ul este standard.

BMW a integrat și un loc pentru pasager, împreună cu scărițele dedicate. Înălțimea șeii este cu doar 1.6 centimetri mai ridicată față de un R 18 standard, deci fix cât a unui R 18 B, adică 71 de centimetri.

Prețurile vor fi anunțate în curând de dealerii BMW Motorrad.

Adaugati comentariu