Home Noutati moto BMW R 18 Roctane a debutat cu un joc de cuvinte, dar nu se joacă
Noutati moto

BMW R 18 Roctane a debutat cu un joc de cuvinte, dar nu se joacă

1
BMW R 18 Roctane


BMW Motorrad a prezentat noul R 18 Roctane, cel mai nou membru al gamei R 18.

Modelul este descris drept un cruiser, un bagger și tot ce vine între acestea. Practic, dacă voiai un cruiser care să arateă puțin a bagger și să aibă și trăsături retro, dar nu te-a atras nimic din gama bavarezilor, acesta ar putea să fie modelul pentru tine.

BMW a mizat pe tușe de design retro, profitând de faptul că producea modele similare și acum nouă decenii. Astfel, motorul boxer răcit cu aer și ulei este în continuare în centrul ansambului și de acolo pleaca toate liniile importante.

Există și tehnologie modernă aici, ascunsă cu grijă sub elementele retro. Spre exemplu, transmisia cu șase trepte are slipper clutch și un cardan placat cu nichel. R 18 Roctane are în standard funcția keyless, adic ă nu trebuie să ai cheia în contact ca să îl pornești, dar trebuie să fie la tine în buzunar.

Noul cruiser-bagger de la BMW este echipat și cu moduri de rulare multiple, cum ar fi Rain, Roll și Rock, fiecare cu o hartă dedicată de injecție, comportament distinctiv pentru controlul stabilității și frână de motor reglată în consecință.

Ceasurile de bord au un design retro, dar prezintă informațiile cheie într-un afișaj digital. Blocul optic frontal este cu LED și este oferit și într-o variantă adaptivă.

Din punct de vedere stilistic, avem un aspect concentrat pe negru, aproape întreaga motocicletă fiind finisată într-o nuanță sidefată ce ne duce cu gândul la cărbune. Cele două etriere față au câte patru pistonașe și prind discuri de 300 milimetri diametru, în timp ce discul spate are tot 300 de milimetri.Firește, ABS-ul este standard.

BMW a integrat și un loc pentru pasager, împreună cu scărițele dedicate. Înălțimea șeii este cu doar 1.6 centimetri mai ridicată față de un R 18 standard, deci fix cât a unui R 18 B, adică 71 de centimetri.

Prețurile vor fi anunțate în curând de dealerii BMW Motorrad.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...