Home Comunitatea moto Distinguished Gentleman’s Ride 2023 a avut 300 de participanți în București
Comunitatea moto

Distinguished Gentleman’s Ride 2023 a avut 300 de participanți în București

2
DGR 2023


Ediția 2023 a Distinguished Gentleman’s Ride a fost cea mai amplă din cele nouă ediții derulate până acum în România. Potrivit gazdei, evenimentul din acest an a adus și cele mai generoase donații, totalizând peste șapte mii de dolari, după cum a notat Răzvan Buzoianu.

Deși aspectul financiar al acestui eveniment caritabil este important pentru cauză, mai important este faptul că se deschide discuția pe fondul unor subiecte adesea ignorate, cum ar fi sănătatea bărbaților.

În cadrul ediției 2023 a Distinguished Gentleman’s Ride, aproximativ 250 de motociclete și 300 de rideri au fost prezenți la parada ce a plecat de la Teatrul Național București. La fel ca la prima ediție, parada a fost desfășurată concomitent în mai multe zeci de orașe din lume, în măsura potrivirii de fus orar.

Prima ediție DGR a avut loc în 2012 și a reunit 3.000 de motocicliști în 64 de orașe. Conceptul evenimentului a plecat din Sydney, Australia. Spre comparație, la ediția 2022 au participat peste 94,000 de motocicliști în 804 orașe din 101 țări din lume. Donațiile de la vremea respectivă au atins 6,040,000 dolari americani, ceea ce nu este o sumă deloc de neglijat pentru cauzele caritabile vizate de proiect.

Partea caritabilă a evenimentului a început în 2013, când au fost implicate 145 de orașe și au fost strânși 277,000 de dolari australieni. Pe atunci, au participat 11,000 de rideri la acest eveniment, iar anul următor a adus o dublare a numărului de participanți, donații care au trecut pragul de 1,5 milioane de dolari și 257 de orașe din 58 de țări.

Ediția 2014 a marcat debutul parteneriatului cu Triumph, care se reflectă inclusiv în România, unde importatorul mărcii britanice în țara noastră s-a implicat așa cum au făcut omologii săi din celelalte țări implicate în acest eveniment de anvergură mondială.

Foto: BastArt Media

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...