Aprilia RS 457: Racheta pentru cei cu permis A2

Aprilia a prezentat oficial noul RS 457, chiar înainte de etapa MotoGP de la Misano. Cel mai nou membru al gamei din Noale vine la fix pentru categoria de permis A2 și prezintă o inspirație puternică de la RS 660.

Discutăm despre un paralel twin de 457 cmc, care asigură fix 35 kW, adică 47 de cai-putere, deci tocmai limita pentru A2 în Europa. Propulsorul este element de rezistență în cadrul șasiului din aluminiu, iar masa totală de numai 175 de kilograme face această motocicletă să fie cea mai ușoară din segment din ceea ce am remarcat până acum.

Inpsirația de la RS 660 nu se oprește aici, deoarece avem pachetul electronic de la acest model, incluzând aici sistem ride-by-wire, controlul tracțiunii cu trei trepte și posibilitate dezactivare și trei moduri de rulare în standard. Nu lipește un bord digital TFT de cinci inchi, butoane iluminate (ceea ce nu are RS 660), evacuare 2-in-1, quickshifter dispnibil opțional și far full LED.

Suspensia implică o furcă față cu jambe de 41 mm și monoamortizor spate cu braț oscilant din oțel, ambele cu reglaj doar pentru preîncărcare. Cursa furcii față este de 120 mm, iar cea spate are 130 mm cursă. Frânele sunt semnate ByBre, un sub-brand al mărcii Brembo.

Pe față avem un disc de 320 mm și un etrier cu patru pistonașe, în timp ce pe spate este un disc de 220 mm și un etrier mono-piston, ambele pe jante de 17 inchi. ABS-ul dual channel este standard, iar riderul poate să îl și dezactiveze dacă dorește.

Cu alte cuvinte, avem o rachetă pentru circuit, numai bună pentru posesorii de permis de categoria A2, ce poate fi condusă și pe stradă. Imaginile oficiale de prezentare ne arată trei configurații posibile de culoare: negru cu accente roșii, negru cu detalii roșii și alb cu roșu și negru.  Având în vedere combinația de culori aleasă pentru motocicletele echipei Aprilia din MotoGP, este ușor de înțele de ce ambele sunt pe fond negru și prezintă elemente albe și roșii.

Prețul noului model va fi anunțat ulterior, dar ne așteptăm să fie pe măsura performanțelor în raport cu segmentul în care se încadrează. Suntem deschiși la surprize, însă.

Adaugati comentariu