Home Noutati moto BMW prezintă noile F900 GS, F 900 GS Adventure și F 800 GS
Noutati moto

BMW prezintă noile F900 GS, F 900 GS Adventure și F 800 GS

62


BMW a prezentat un nou membru al familei GS, F 900 GS, alături de varianta sa optimizată pentru teren accidentat, F 900 GS Adventure. Odată cu noul model, BMW Motorrad a prezentat și noul F 800 GS.

În materie de motorizări, noul F 900 GS și F 900 GS Adventure au la bază agregatul paralel twin de la BMW, de 895 cmc, ce asigură 105 cai-putere (77 kW) la 8500 rpm, respectiv 93 Nm la 6750 rpm. Fratele lor mai mic, F 800 GS, vine cu 87 cp (67 kW) la 6750 rpm și 91 Nm la 6750 rpm. Acesta din urmă poate să fie limitat pentru cei ce au permis de categorie A2 la 35 kW, adică 48 de cai-putere, ceea ce nu este posibil (dpdv legal) pentru F 900 GS.

Propulsorul are o cilindree mărită și este într-o configurație cu un defazaj de 270/40 de grade la aprindere, așa cum întâlnim din ce în ce mai des în această categorie de cilindree. BMW se mândrește cu o accelerație îmbunătățită, nu doar cu o putere mai mare, alături de o curbă de cuplu mai generoasă.

Toate cele trei modele adventure de clasă medie sunt echipate în standard cu sistem de iluminare integral cu LED, ABS, controlul tracțiunii, două moduri de conducere (Rain și Road), levier schimbător reglabil și ceas de bord TFT cu diagonala de 6.5 inchi.

În comparație cu variantele existente, noile F 900 GS și F 900 GS Adventure sunt cu 14 kilograme mai ușoare. Reducerea masei a fost realizată atât prin echiparea cu un rezervor de carburant din plastic, cât și printr-un braț oscilant mai ușor.

O schimbare importantă este și la secțiunea posterioară, complet reproiectată, în timp ce cadrul de oțel tip pod integrează motorul drept element de sprijin. Anumite componente au fost repoziționate pentru a coborî centrul de greutate.

Dotările standard suplimentare față de cele de mai sus diferă în funcție de varianta de motocicletă. Spre exemplu, la F 800 GS, acestea includ manșoane încălzite, apărători de mâini și un portbagaj Variocase.

Modelul F 900 GS vine cu furcă față Showa telescopică complet reglabilă, evacuare Akrapovic (opțională pe unele echipări), manșoane încălzite, protecții de mâini, o pedală de frână spate reproiectată, caroserie redesenată și un nou suport multifuncțional integrat lângă bord, menit penru dispozitive GPS sau telefon mobil.

Varianta F 900 GS Adventure vine cu protecții de motor din aluminiu integrate în standard, eșapament Akrapovic alături de pachetul Ride Pro (opțional pe modelul non-Adventure), ce include și cutii de bagaje rigide, printre altele. Practic, în funcție de ce îți dorești de la motocicletă, se poate configura astfel încât să atingă obiectivele tale.

BMW nu a anunțat încă prețurile noilor modele, dar dealerii așteaptă încă de pe acum clienții interesați de acestea pentru a putea să îi infoformeze cât mai rapid în momentul în care se pot face și comenzi și există toate detaliile disponibile.

 

 

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...