2024 KTM 450 Rally Replica: Gata de Dakar

KTM a prezentat generația 2024 a modelului 450 Rally Replica. Acesta din urmă este construit special pentru competiții și poate fi utilizat fără jenă în Raliul Dakar.

Pe lângă monocilindrul de 449.3 centimetri cubi, are și aceleași rapoarte ca motocicletele folosite de echipa de uzină KTM în Raliul Dakar. Propulsorul are un alezaj de 95 mm și o cursă de 63.4 mm, iar alimentarea sa este cu injecție electronică, în timp ce aerul își face loc printr-o clapetă de accelerație Keihin de 44 mm. De eșapament se ocupă Akrapovic, de la chiuloasă la tobă.

Cardul este din oțel Cr-Mo, exact ca la motocicletele de competiție și oferă cea mai înaltă stabilitate și rezistență pentru această configurație, potrivit KTM. Sub-cadrul spate include și un rezervor suplimentar auto-portant de 16 litri, ce extinde capacitatea rezervorului de fabrică la un total de 33 de litri.

Suspensia este semnată WP, cu furcă XACT Pro și jambe de 48 mm cu tehnologia Cone Valve. Roata spate este ținută la sol cu un amortizor XACT Pro şi monobraţ oscilant din aluminiu, iar toate elementele realizate de această marcă sunt reglabile pentru KTM 450 Rally Replica. Suspensia față are o cursă de 305 mm, iar cea spate are o cursă de 300 mm, în timp ce garda la sol este de 312 mm.

Riderul stă pe o şa proiectată conform specificaţiilor piloţilor de fabrică de la KTM, iar aceasta a fost gândită pentru aderenţă optimă, confort şi ergonomie. Nu lipseşte turnul de navigaţie, realizat din fibră de carbon pentru a reduce la maximum masele la acea înălţime şi pentru a asigura manevrabilitate optimă.

Tot pachetul are o masă „la uscat” de 139 de kilograme, la care trebuie adăugat uleiul, lichidul de răcire şi carburantul. Încă de când o scoţi din cutie, este gata de competiţie, sau cel puţin aşa afirmă cei de la KTM.

Doar 80 de 450 Rally Replica vor fi oferite pentru generaţia 2024, iar preţul unui exemplar încă nu a fost anunţat. În orice caz, dacă urmăreşti fenomenul, ştii că un asemenea model costa 25.900 de euro în 2022 pentru generaţia 2023, deci probabil cel puţin la fel de mult pentru noul model, sau cel puţin foarte aproape de această valoare.

 

 

Adaugati comentariu