MV Agusta Brutale 1000 RR Assen: ediţie specială dedicată unui circuit

MV Agusta a prezentat o ediție specială a lui Brutale 1000 RR, de data aceasta dedicată unui circuit. Vorbim despre MV Agusta Brutale 1000 RR Assen.

Modelul celebrează victoriile producătorului italian în competiții, din care 35 au fost la pista de la Assen. MV Agusta este al treilea cel mai de succes producător pe acest circuit, încă din 1976, pe vremea lui Giacomo Agostini. Așadar, italienii sărbătoresc printr-o ediție specială, limitată la 300 de unități.

Ar fi fost și păcat să fabrice doar 35, nu? Probabil că nu ar fi deranjat pe nimeni dacă ar fi fost limitată seria la 350 de unități, dar italienii au decis să se oprească la 300. Fiecare dintre acestea vine cu o plăcuță pe rezervor, inscripționată manual, precum și cu o serie de elemente dedicate.

Motorizarea este neschimbată, sub forma agregatului cu patru cilindri în linie, de 998 cmc, ce asigură 208 cai-putere la 13000 rpm şi 116.5 Nm la 11000 rpm. asta înseamnă un raport de 1.1 cai-putere pe kilogram dacă ne raportăm la masa de 183 de kilograme la uscat.

Suspensia faţă este Ohlins Nix EC şi are o furcă USD cu jambe de 43 mm, cu o cursă de 120 mm, respectiv un amortizor spate Ohlins EC TX cu o cursă tot de 120 de milimetri. Ambele sunt reglabile electronic pe compresie şi detentă. Suspensia faţă are reglaj manual pentru preîncărcare, pe când cea spate are reglaj electronic pentru preîncărcare.

Sistemul de frânare este Brembo, cu două discuri flotante pe faţă, de 320 mm fiecare şi un disc de 220 mm pe spate. Etrierele faţă sunt Brembo Stylema cu patru pistonaşe şi pompă de frână radială Brembo, în timp ce pe spate este tot un etrier Brembo, dar cu două pistonaşe, deservit de o pompă de frână PS13.

Pe lângă plăcuța specială, există un set de embleme, panouri de caroserie din fibră de carbon, elemente din aluminiu lustruit, șa din Alcantara și o nuanță specială de vopsea. Culoarea îmbină Blu Nordico, auriu şi Argento Ago într-o combinaţie deosebită.

Ediţia specială a acestei motociclete vine cu jante din fibră de carbon realizate de Rotobox, ce au ţesătura vizibilă. Acestea sunt echipate cu pneuri Pirelli Diablo Supercorsa SP, dar pot fi comandate şi alte pneuri.

Nu lipseşte un certificat de autenticitate, o husă specială, un eşapament din titaniu realizat de Arrow, un capac de alimentare cu carburant din aluminiu, manete de frână şi de ambreiaj realizate la CNC şi o cutie specială de cadou pentru aceste accesorii.

Preţul acestui model nu a fost specificat, dar este evident că este mai ridicat decât al unui Brutale 1000 RR.

Adaugati comentariu