Adventourfest, aventura maxi-enduro

În perioada 28 – 30 iunie, se va desfășura în regiunea italiană Piemont, evenimentul Adventourfest. În program sunt planificate demonstrații de tip demo-ride cu modele ale producătorilor: BMW, Honda, Quadro, Suzuki, Yamaha și Zero. Acest eveniment face parte din HAT Series alături de alte evenimente de gen precum: Pavia-Sanremo și Hardalpitour.

Există o mare noutate în programul evenimentelor de vară: se numește HAT Sestriere Adventourfest și se va desfășura la Sestriere din regiunea Piemont, în perioada 28-30 iunie. Producătorii de motociclete precum: BMW, Honda, Quadro, Suzuki, Yamaha și Zero care s-au alăturat la acest eveniment, vor da viață celei mai mari demonstrații demo-ride în stil „maxienduro”, realizată vreodată, cu modelele proprii din clasa endure, de la consacratul GS la mult așteptatul Téneré, performantul Africa Twin și avangardistul V-Strom.

Participanții vor putea beneficia de accesorii și servicii pentru a putea să descopere teritorii aventuroase, să învețe cu ajutorul Academiilor de pilotaj cum să navigheze și, mai presus de toate, să participe în excursii organizate pe 700 km de drumuri militare la altitudine înaltă, conduse de ghizi experți din teritoriu. Pentru cei care vor să-și încerce noi aventuri este prevăzută inclusiv un intinerariu de aproximativ 180 km pe timp de noapte.

Adventourfest face parte din programul dezvoltat de HAT Series, o serie de evenimente pentru pasionații de turism off-road, pe rute adaptate la cele mai populare și mai mari crossover-uri. Evenimentul va debuta cu HAT Pavia-Sanremo (17/19 mai), adaptat atât pentru experți cât și pentru începători. Acesta va fi urmat în perioada 6 – 8 septembrie de evenimentul Hardalpitour HAT Sanremo-Sestriereche, aflat la cea de-a XI-a ediție și care nu mai are nevoie de nici o prezentare. La evenimentul italian al cărui start se va da din orașul Sanremo, vor sosi un număr de 500 de participanți din întreaga Europă și care vor experimenta cel mai pur spirit de aventură.

În conformitate cu tradiția Hardalpitour, vor exista trei trasee cu diferite grade de dificultate și diferite lungimi. Extreme, recomandat pentru piloții cu experiență, este o cursă de tip „maraton”, cu o durată cuprinsă între 40-42 ore și pe o dstanță de aproximativ 900 km. Sosirea în Sestriere este programată pentru prima după-amiază de duminică. Traseul Classic include aproximativ 24 de ore în șa, inclusiv partea de conducere pe timp de noapte, pe o distanță de aproximativ 560 km. Startul va avea loc sâmbătă la ora 12 la Sanremo iar sosirea la Sestriere la începutul după-amiezii de duminică. Traseul Discovery va avea aproximativ 420 km de nivel „ușor”, împărțit pe două zile cu o primă oprire de noapte în Cuneo. Ast din urmă traseu este cea mai potrivită versiune pentru cei care doresc să participle la acest eveniment pentru prima dată, trăind atmosfera evenimentului fără angajamentul ghidului timp de 24 de ore consecutive.

Foto: HAT Series

Adaugati comentariu