Home Noutati moto Ducati Diavel 1260 S Materico la Milano Design Week
Noutati moto

Ducati Diavel 1260 S Materico la Milano Design Week

14


Design-ul a reprezentat întotdeauna o valoare fundamentală pentru producătorul moto italian din Bologna, iar participarea la Milano Design Week este o dovadă concretă a acestui fapt iar pentru a sărbători prezența sa la Design Week în cel mai bun mod, Ducati a prezentat o versiune specială și inedită a modelului Diavel 1260.

Acest eveniment a permis companiei Ducati să prezinte procesul stilistic care a dus la crearea noului Diavel 1260 și să împărtășească pasiunea pentru personalitate și inovație în design cu alți protagoniști de prestigiu.

Designul și caracterul motocicletelor lor a fost întotdeauna o valoare fundamentală pentru Ducati, iar participarea la Milano Design Week este o dovadă concretă a acestui fapt. Puternicul și agresivul Diavel 1260 este în mod special, o expresie a parcursului îndrăzneț și vizionar al stilului „Beautiful Boldness/Visionary Design” promovat de compania italiană cu sediu la Borgo Panigale.

Locația aleasă pentru această întâlnire unică și interesantă a fost „The Manzoni”, noul showroom al lui Tom Dixon, faimosul designer britanic, care a ales Milano Design Week pentru a inaugura noul său sediu și totodată locație în care pot fi admirate creațiile sale, propuse într-un context activ precum cel al unui restaurant.

Evenimentul s-a dorit a fi o confruntare pe teme de design industrial, creativitate și arhitectură și a avut printer protagoniști pe Andrea Ferraresi(director design Ducati), Mitja Borket(șeful departamentului de design Lamborghini), Piero Misani (director R & D Pirelli), Woody Yao și Maha Kutay (directori design Zaha Hadid) și designerii celebri Walter De Silva (fondator WDS Concept Design & fostul designer șef al grupului VW) și gazda Tom Dixon (patronul lui The Manzoni). Asistați de Michele Lupi (Tod’s Men’s Collections Visionary), care a moderat această întâlnire, protagoniștii și-au împărtășit abordarea creativă în fața jurnaliștilor, oaspeților și VIP-urilor. Din confruntarea cu realitățile actuale au apărut concepte importante care au subliniat cum, pentru a ajunge la echilibrul în proiectarea unui obiect, este fundamental să se găsească compromisul potrivit între aspectul estetic și funcționalitatea acestuia.

Pentru a face o impresie cât mai bună la Milano Design Week, Ducati a prezentat o versiune specială și inedită a modelului Diavel 1260. „Am dorit să aducem un omagiu unui eveniment artistic și creativ, cum este Milano Design Week, personalizând Diavel 1260 într-o manieră și mai îndrăzneață și originală″ a declarat directorul de design Ducati – Andrea Ferraresi și care a descris ineditul concept ″Diavel 1260 Materico este o expresie a dovezii și consistenței materiei implementate și a atenției obsesive pentru detalii, care, împreună cu componentele high-tech, accentuează în continuare forma și funcția acestui prototip „.

Un model icon din punct de vedere al stilului, inovației si performanței, Diavel 1260 a primit recent premiul „Red Dot Award: Best of the Best” la categoria „Product Design”, una dintre cele mai prestigioase premii internaționale de design.

Foto: Ducati

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...