Ducati Diavel 1260 S Materico la Milano Design Week

Design-ul a reprezentat întotdeauna o valoare fundamentală pentru producătorul moto italian din Bologna, iar participarea la Milano Design Week este o dovadă concretă a acestui fapt iar pentru a sărbători prezența sa la Design Week în cel mai bun mod, Ducati a prezentat o versiune specială și inedită a modelului Diavel 1260.

Acest eveniment a permis companiei Ducati să prezinte procesul stilistic care a dus la crearea noului Diavel 1260 și să împărtășească pasiunea pentru personalitate și inovație în design cu alți protagoniști de prestigiu.

Designul și caracterul motocicletelor lor a fost întotdeauna o valoare fundamentală pentru Ducati, iar participarea la Milano Design Week este o dovadă concretă a acestui fapt. Puternicul și agresivul Diavel 1260 este în mod special, o expresie a parcursului îndrăzneț și vizionar al stilului „Beautiful Boldness/Visionary Design” promovat de compania italiană cu sediu la Borgo Panigale.

Locația aleasă pentru această întâlnire unică și interesantă a fost „The Manzoni”, noul showroom al lui Tom Dixon, faimosul designer britanic, care a ales Milano Design Week pentru a inaugura noul său sediu și totodată locație în care pot fi admirate creațiile sale, propuse într-un context activ precum cel al unui restaurant.

Evenimentul s-a dorit a fi o confruntare pe teme de design industrial, creativitate și arhitectură și a avut printer protagoniști pe Andrea Ferraresi(director design Ducati), Mitja Borket(șeful departamentului de design Lamborghini), Piero Misani (director R & D Pirelli), Woody Yao și Maha Kutay (directori design Zaha Hadid) și designerii celebri Walter De Silva (fondator WDS Concept Design & fostul designer șef al grupului VW) și gazda Tom Dixon (patronul lui The Manzoni). Asistați de Michele Lupi (Tod’s Men’s Collections Visionary), care a moderat această întâlnire, protagoniștii și-au împărtășit abordarea creativă în fața jurnaliștilor, oaspeților și VIP-urilor. Din confruntarea cu realitățile actuale au apărut concepte importante care au subliniat cum, pentru a ajunge la echilibrul în proiectarea unui obiect, este fundamental să se găsească compromisul potrivit între aspectul estetic și funcționalitatea acestuia.

Pentru a face o impresie cât mai bună la Milano Design Week, Ducati a prezentat o versiune specială și inedită a modelului Diavel 1260. „Am dorit să aducem un omagiu unui eveniment artistic și creativ, cum este Milano Design Week, personalizând Diavel 1260 într-o manieră și mai îndrăzneață și originală″ a declarat directorul de design Ducati – Andrea Ferraresi și care a descris ineditul concept ″Diavel 1260 Materico este o expresie a dovezii și consistenței materiei implementate și a atenției obsesive pentru detalii, care, împreună cu componentele high-tech, accentuează în continuare forma și funcția acestui prototip „.

Un model icon din punct de vedere al stilului, inovației si performanței, Diavel 1260 a primit recent premiul „Red Dot Award: Best of the Best” la categoria „Product Design”, una dintre cele mai prestigioase premii internaționale de design.

Foto: Ducati

Adaugati comentariu