Home Noutati moto Zero atacă piața ADV cu un nou model electric.
Noutati motoPiata motoPrezentare

Zero atacă piața ADV cu un nou model electric.

49


Motocicletele electrice reprezintă capacitatea industriei moto de a asculta dorințele consumatorilor și de a începe să dezvolte produse în jurul acestor dorințe. Producătorii de mașini electrice au înregistrat o explozie în popularitate pentru automobilele electrice, iar industria motocicletelor a văzut acest lucru transferat și în segmentul său. Chiar dacă nu ești adeptul propulsiei electrice și ai impresia că o motocicletă electrică este o jucărie de oraș, trebuie să aflii că și acestea au farmecul lor.

Pornești motocicleta și ești întâmpinat de sunetul deconcertant al tăcerii și lipsa vibrațiilor, te întrebi dacă e pornită. Dar când tragi de „gaz” este imediat clar că acest model de aventură complet electric  de 100 CP și 24.500 USD este o rachetă. Este vorba de Zero DSR/X, o nouă motocicletă pe care compania o numește cu îndrăzneală „cea mai capabilă motocicletă electrică ADV din lume „. Numele poate da impresia că este doar o versiune a modelului deja existent DSR, Zero DSR/X nu are nimic în comun cu vechea platformă. De fapt, DSR/X este practic o motocicletă complet nouă. Moștenește câteva elemente stilistice de la rudele SR/F și SR/S, dar practic toate celelalte, inclusiv motorul, bateria, roțile, suspensia, cadrul și electronica au fost revizuite.

Abe Azkenazi, CTO-ul de la Zero Motorcycles a declarat că „Am investit peste 100.000 de ore de inginerie în proiectarea unei motociclete care se ridică atât la așteptările clienților noștri, cât și la misiunea Zero de a redefini experiența de condus.”  Unul dintre rezultatele acestui efort este un motor Z-Force 75-10 complet nou, care produce 100 de cai putere și un cuplu uimitor de 225 Nm. Autonomia oferită de cei 17,3 kWh este de 290 Km în oraș și 220 Km pe autostradă, producătorul declară că autonomia pe off-road poate ajunge până la 320 Km.

Pentru o autonomie și mai mare, DSR/X de la Zero poate înlocui, de asemenea, o parte din spațiul de stocare de la bord cu o baterie suplimentară care crește capacitatea bateriei la aproape 21 kWh, împingând autonomia în oraș până la 350 Km în oraș . Există, de asemenea, opțiunea unui Modul de încărcare rapidă pentru a permite utilizarea stațiilor de încărcare de mare viteză. Cu o încărcare rapidă, bateria atinge 95%  într-o oră.

Controlat de un nou sistem de operare Cypher III+, Zero afirmă că DSR/X este prima motocicletă electrică care a integrat vreodată suita completă de comenzi de stabilitate pentru motociclete cu capabilități off-road de la Bosch. Optimizată special pentru reacția motorului electric Zero, această tehnologie oferă stabilitate și tracțiune pe o gamă largă de suprafețe. Sistemul Bosch Offroad include frânare conectată pentru modularea îmbunătățită a frânelor și Bosch Vehicle Hill Hold, care oferă încredere și stabilitate chiar și pe cele mai abrupte pante. Dispune de asemenea de Park Mode, o funcție de mers înapoi. Motocicleta funcționează împreună cu aplicația mobilă Zero Motorcycles, pentru a permite proprietarilor să controleze o paletă aproape nelimitată de caracteristici de rulare, de la viteză la cuplu, precum și performanța bateriei, dar și funcțiile de regenerare. Aplicația poate notifica utilizatorul despre starea de încarcare, locația motocicletei și te poate avertiza dacă motocicleta a căzut de pe cric.

Deci ce avem aici? Cu atât de multă tehnologie, trage spre o Tesla a motocicletelor. O motocicletă de aventură cu autonomie mare și un cuplu impresionant. Fie că ești fan al electricelor, fie că nu îți plac, trebuie să recunoști că este o motocicletă deosebită, care ne arată direcția în care se îndreaptă industria moto.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...