Yamaha XSR900 Racer, un kit cu stil retro pentru cei ce vor un cafe racer

Yamaha XSR900 Racer

Yamaha XSR900 nu este tocmai o noutate pe piață, fiind lansată tocmai în 2016. Niponii au actualizat modelul lor cu design retro printr-o infuzie de tehnologie aplicată recent. Însă, aceasta nu este tot, căci Yamaha mai are un as în mânecă. Vorbim despre pachetul retro dezvoltat special pentru piața din Europa.

Denumit Racer, noul pachet este inspirat din carenele de curse ale motocicletelor de competiție ale anilor 1970-1980. Pachetul constă într-un carenaj pentru blocul optic frontal, o carenă montată în spatele șeii și alte mici elemente dedicate acestui stil. Toate piesele noi sunt vopsite în culoarea caroseriei și prezintă accente gri și roșii, sub formă de dungi.

Eliminarea locului pasagerului a fost acompaniată și de înlăturarea scărițelor dedicate acestuia, scopul fiind obținerea unui aspect cât mai minimalist pentru spatele motocicletei. Trebuie să notăm că pachetul Racer prezentat oficial este afișat fără lampă de număr, suport de număr, oglinzi sau semnaliatoare pe față, deci fix această configurație nu va fi legală pe drumurile publice, în caz că vă făceați planuri în această direcție.

Deși stilul retro a devenit popular pe numeroase piețe, doar în Europa va fi comercializat XSR900 alături de pachetul Racer. La fel ca în situațiile în care disponibilitatea ar fi fost fix pe dos, datorită internetului, un doritor de asemenea pachet ar putea să facă o comandă doar pentru piesele noi odată ce pachetele ajung la dealerii mărcii.

Mai puțin retro, dar mai degrabă racer este și sistemul de evacuare dezvoltat pentru acest model, semnat de specialiștii de la Akrapovic. Acest sistem de evacuare constă în mai mult decât o simplă tobă de eșapament și poate fi comandat separat față de pachetul Racer.

Motorizarea rămâne neschimbată, sub forma unui L3 de 890 cmc, denumit CP3, găsit și în ofertele Yamaha MT-09 și Tracer 9. Șasiul este un Deltabox de aluminiu, echipat cu furcă față KYB de 41 mm, reglabilă, precum și un amortizor spate de asemenea reglabil. Prețul noului pachet Racer va fi anunțat la momentul în care va deveni disponibil.

Adaugati comentariu