BMW M 1000 XR se pregătește să aniverseze centenarul BMW Motorrad

bmw m 1000 xr

BMW Motorrad va celebra 100 de ani de existență, iar o parte din proces include lansarea de modele noi. Pe lângă diferite variante ale modelelor existente și ediții sau accesorii speciale, sunt și modele complet noi, cum ar fi M 1000 XR.

BMW M 1000 XR este cel mai nou membru al familiei M și a treia motocicletă semnată BMW M. Știm deja că este bazat pe S 1000 XR, iar modelul va beneficia de motorul cu patru cilindri în linie al lui S 1000 RR. Așadar, vorbim despre 200 de cai-putere pentru M 1000 XR, ceea ce nu-i deloc de ici, de colo.

Prototipul a fost deja expus în public în preajma celebrei curse de pe Insula Man, însă prezentarea oficială se lasă așteptată pentru cea de-a doua jumătate a acestui an. În orice caz, știm că are aripioare aerodinamice, patru cilindri în linie, oglinzi montate la capetele ghidonului și că este echipat cu un sistem de frânare derivat din cele utilizate în Campionatul Mondial de Superbike.

Mai știm că M 1000 XR are o masă de 223 de kilograme în ordine de mers, ceea ce reprezintă un raport putere-greutate fantastic. Nu vă temeți că își va lua chiar oricine așa ceva, deoarece prețul său va fi pe măsura performanțelor, deci ne putem aștepta să fie cea mai scumpă motocicletă din gama BMW Motorrad odată ce va debuta.

Adaugati comentariu