Home Noutati moto BMW M 1000 XR se pregătește să aniverseze centenarul BMW Motorrad
Noutati moto

BMW M 1000 XR se pregătește să aniverseze centenarul BMW Motorrad

17
bmw m 1000 xr


BMW Motorrad va celebra 100 de ani de existență, iar o parte din proces include lansarea de modele noi. Pe lângă diferite variante ale modelelor existente și ediții sau accesorii speciale, sunt și modele complet noi, cum ar fi M 1000 XR.

BMW M 1000 XR este cel mai nou membru al familiei M și a treia motocicletă semnată BMW M. Știm deja că este bazat pe S 1000 XR, iar modelul va beneficia de motorul cu patru cilindri în linie al lui S 1000 RR. Așadar, vorbim despre 200 de cai-putere pentru M 1000 XR, ceea ce nu-i deloc de ici, de colo.

Prototipul a fost deja expus în public în preajma celebrei curse de pe Insula Man, însă prezentarea oficială se lasă așteptată pentru cea de-a doua jumătate a acestui an. În orice caz, știm că are aripioare aerodinamice, patru cilindri în linie, oglinzi montate la capetele ghidonului și că este echipat cu un sistem de frânare derivat din cele utilizate în Campionatul Mondial de Superbike.

Mai știm că M 1000 XR are o masă de 223 de kilograme în ordine de mers, ceea ce reprezintă un raport putere-greutate fantastic. Nu vă temeți că își va lua chiar oricine așa ceva, deoarece prețul său va fi pe măsura performanțelor, deci ne putem aștepta să fie cea mai scumpă motocicletă din gama BMW Motorrad odată ce va debuta.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...