Home Saloane moto Yamaha la EICMA 2023: Ténéré 700 Explore se alătură gamei 2024 și asta e doar începutul
Saloane moto

Yamaha la EICMA 2023: Ténéré 700 Explore se alătură gamei 2024 și asta e doar începutul

17


Yamaha s-a prezentat în acest an la EICMA cu întreg portofoliul său de noutăți, de la scutere și accesorii vestimentare până la noi variante ale motocicletelor din gamă.  

Da, ați citit bine, există o gamă 2024 de îmbrăcăminte ce poartă siglele și culorile specifice ale mărcii Yamaha, cu tot cu variante retro pentru cei care apreciează acest stil vestimentar. Nu este o premieră, desigur, existând deja asemenea elemente în ofertele majoritatea producătorilor auto-moto, dar nu vrem să ratați niciunul dintre elementele care au debutat la EICMA în standurile marilor producători.

Generația 2024 de scutere Yamaha are pe lista noutăților modelul RayZR, un model entry-level gândit pentru mediul urban, ce cântărește doar 99 de kilograme și este gândit și pentru șoferii care au permis de categoria B și au dreptul să conducă un scuter de 125 cmc cu transmisie automată. Debutul comercial al lui RayZR va avea loc în Martie 2024.

Oferta de mobilitate urbană de la Yamaha cuprinde scutere cu două și cu trei roți, din care toate vor fi disponibile în una sau mai multe culori noi, cu excepția modelului NMAX și NEO’s, care au fost deja actualizate în acest sens. Aici intră modelele Tricity de 125, 155 și 300 cmc și D’elight. Gama de scutere sportive prezintă și ea noutăți, tot sub forma de culori noi împreună cu nuanțele deja lansate în ofertă. Ne referim aici la modelele TMAX și TMAX Tech MAX, respectiv XMAX în variantele de 125 și 300, alături de variantele Tech MAX ale fiecăreia.

De la scutere, trecem la gama Supersport de la Yamaha, ce pornește de la R125, include modelele R3, R6 GYTR și RACE, R7 în ambele sale variante și vectorul de imagine R1, disponibil și în variantele R1M și R1 GYTR. Toate aceste modele prezintă fie culori noi sau schimbări de natură grafică, cu mențiunea că anumite modele vor avea în continuare doar culorile cu care au fost oferite și în 2023. De notat faptul că modelele Supersport de la Yamaha vor avea o actualizare la nivelul evacuării, aplicată în cursul anului 2024, în vederea alinierii la normele fonice care vor fi aplicabile la acel moment.

Acest ultim pas se va aplica și în gama Sport Heritage de la Yamaha în 2024, ce include modelele XSR900 GP, XSR900, XSR700 și variantele de 35 kW ale lui XSR900. Gama Sport Heritage de la Yamaha primește și ea culori noi, respectiv grafică nouă pentru nuanțele existente.

Gama Hyper Naked de la Yamaha, compusă din modelele MT în toate variantele lor, va primi, la rândul său, culori noi și grafică modificată pentru anumite modele care își păstrează culorile existente. Anul 2024 va aduce și în această gamă o modificare la nivelul evacuării acestor modele în vederea alinierii la noile norme de poluare fonică aplicabile la momentul respectiv.

Gama Sport Touring de la Yamaha, compusă din Tracer 7 și varianta sa de 35 kW,  respectiv Tracer 9 și variantele sale vor primi bagaje în standard pentru modelele GT, o aripă față colorată pentru toate variantele și grafică nouă pentru toate cele trei culori existente în ofertă: Midnight Black, Icon Peformance și Redline. Și în gama Tracer 7 vor fi aplicate modificări la nivelul sistemului de evacuare în cursul anului 2024.

Între timp, în portofoliul Adventure de la Yamaha și-au făcut loc modelele Tenere 700 Explore, Extreme și World Raid, precum și GYTR. Modelul Explore este destinat celor care doresc o rulare în regim sport touring, cu mai puțin off-road decât alte variante ale modelului. Yamaha Tenere 700 Explore prezintă cea mai redusă înălțime la șa din ofertă, de 860 mm, iar ecranul pe care sunt afișate ceasurile de bord este cu 50% mai mare decât la alte variante ale acestui model.

Numeroase elemente oferite opțional pe alte variante ale lui Tenere, cum ar fi quickshifterul, elementele de montaj ale cutiilor laterale și alte asemenea sunt integrate standard pe această variantă. Yamaha a păstrat janta față spițată de 21 de inchi, cu tot cu anvelopele specifice dual sport, în cazul în care proprietarii vor totuși să facă și off-road ocazional cu noul lor Tenere 700 Explore.

Între timp, versiunile Extreme, World Raid și GYTR ale lui Tenere 700 sunt echipate cu diferite elemente care să le facă mai potrivite pe teren accidentat. Toate variantele lui Tenere 700 vor primi în 2024 aceleași modificări pe care le vor vedea și frații de gamă în privința eșapamentului. De asemenea, întreaga gamă Tenere vine cu grafică nouă pentru culorile existente în ofetă, precum și jante cu finisaj anodizat auriu pentru modelele Extreme și Explore.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoSaloane moto

Noutățile aduse de SYM la EICMA 2023

Taiwanezii de la Sym au venit în forță la Milano și au...

Saloane moto

Honda la EICMA 2023: CB1000 Hornet, E-Clutch, CBR600RR și multe altele

Honda a prezentat noutățile sale pentru 2024 în cadrul Salonului EICMA 2023....

Saloane moto

EICMA 2023: tinerii și mobilitatea urbană sunt în centrul atenției

Lumina reflectoarelor se îndreaptă din nou spre cea mai importantă scenă pentru...

Noutati motoSaloane moto

2023 Fără salon de motociclete

SMAEB- Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente București 2023, ediția care marca...