Viziera încălzită a debutat comercial, dar prețul e pe măsură

Ce ai spune dacă ai afla că există o vizieră moto încălzită care este, pe deasupra, universală? Ei bine, acum există așa ceva și o poți cumpăra online.

Se numește Visin Heated Visor Insert și este dezvoltată și produsă în Regatul Unit. Este proiectată din start să fie compatibilă cu orice tip de cască și de vizieră și poate fi folosită atât ziua, cât și noaptea.

Temperatura sa de funcționare este între -20 și +60 de grade Celsius și vine cu o baterie integrată care asigură opt ore de energie electrică. Există chiar și o funcție ce permite un plus de încălzire pentru o perioadă scurtă, de numai 40 de secunde, numai bun pentru momentele acelea când ai o schimbare bruscă de temperatură și te trezești cu viziera aburită.

Tehnologia este realizată de compania Diamond Coatings Ltd și vine sub forma unei folii optice conductive de înaltă calitate ce nu afectează vizibilitatea riderului și este amplasată la interiorul vizierei standard a căștii moto din dotare. Cu o apăsare de buton, ai viziera încălzită și zona acoperită de folie nu se va aburi.

Soluția este utilă în special pentru cei care nu sunt mulțumiți de sistemul Pinlock, ce nu este compatibil cu toate căștile moto și care vor un plus de capacitate de anti-aburire indiferent de condițiile meteo. Există două tipuri de inserturi – pentru căști convenționale de șosea și altul pentru căști enduro-adventure.

Sistemul are dezavantajul că necesită încărcată bateria după aproximativ opt ore de utilizare, lucru ce se face cu un cablu USB. pe deasupra, în caz că vrei să schimbi viziera sau casca, nu poți demonta folia să o folosești pe noua vizieră sau pe noua cască. Pe deasupra, nu este încă specificat cât te costă doar o folie de înlocuire dacă ai deja sistemul de încărcare, în contextul în care un asemenea pachet de încărcare are prețul de 134.99 lire sterline.

Pachetul complet de vizieră încălzită cu baterie și comenzi costă  179 de lire sterline (n.r. circa 1035 ron) și poate fi comandat doar de la heatedvisor.co.uk. Din cauza faptului că Regatul Unit s-a despărțit de spațiul economic European, vă puteți aștepta să plătiți mai mult pentru transport, precum și eventuale taxe vamale.

 

Adaugati comentariu