Home Echipament Alpinestars Absolute V2: siguranță ca-n MotoGP pentru oricine
EchipamentNoutati moto

Alpinestars Absolute V2: siguranță ca-n MotoGP pentru oricine

57


Italienii de la Alpinestars, cunoscuți pentru aportul și prezența lor în lumea echipamentelor moto, au lansat un nou costum de protecție pentru circuit. Modelul nou se numește Absolute V2 și vine cu aceleași materiale găsite și la costumele celor din MotoGP.

Potrivit Alpinestars, Absolute V2 este cel mai apropiat costum disponibil comercial care să ofere materialele utilizate de riderii de top din MotoGP. Este proiectat pentru utilizare pe circuit și este disponibil în numeroase mărimi standard. În ceea ce privește costumele efective folosite în MotoGP, acestea sunt realizate pe măsura fiecărui concurent și nu sunt comercializate publicului. Așadar, dacă măsura ta de combinezon este între 46 și 58, ai la ce să visezi.

Ei bine, Alpinestars Absolute V2 este realizat tot din piele de cangur, prezintă ranforsări în aceleași zone în care sunt întărite și combinezoanele de competiție și prezintă și perforații de ventilare similare cu cele din MotoGP. Nu lipsește ”cocoașa” GP Aero, protecțiile externe GP DFS pe umeri, genunchi și coate, precum și protecții detașabile nivel 2 GP-R pentru antrebrațe, coate, umeri și genunchi, cu tot cu slidere interschimbabile.

Cusăturile din zonele critice sunt de tip Schoeller-Keprotec, iar toate elementele aflate în zone ale corpului care se vor mișca sunt întărite cu peile suplimentară și alte materiale menite să asigure flexibilitatea, cum ar fi secțiunea A-CS Tech, dar și ranforsări cu Kevlar și Matryx.

Datorită acestor măsuri speciale de protecție a rideruli, costumul Alpinestars Absolute V2 se bucură de certificarea AAA PPE, adică de cel mai înalt nivel de protecței în rândul echipamentelor profesionale de curse moto.

Costumul este proiectat să fie compatibil cu sistemul de airbag Alpinestars Tech-Air, dar acesta din urmă nu este inclus. Italienii i-au asigurat inclusiv un buzunar pentru LED-urile sistemului Tech-Air 10, dar trebuie să îl achiziționați separat dacă îl doriți și pe acesta. Un alt lucru pe care trebuie să îl cumpărați separat este pachetul de elemente de protecție pentru piept și pentru spate.

Alpinestars oferă trei combinații diferite de culori pentru acest costum, nefiind oferite variante monocrome. Puteți alege între negru, alb și portocaliu fluorescent sau negru, alb, albastru și portocaliu flourescent, în timp ce a treia variantă implică mai mult portocaliu în întreaga ecuație. Un asemenea costum are un preț de listă de 2800 de euro, fără protecțiile menționate sau sistemul de airbag. Vestea bună este că te va motiva să te menții în formă, altfel nu mai încapi în el!

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...