Alpinestars Absolute V2: siguranță ca-n MotoGP pentru oricine

Italienii de la Alpinestars, cunoscuți pentru aportul și prezența lor în lumea echipamentelor moto, au lansat un nou costum de protecție pentru circuit. Modelul nou se numește Absolute V2 și vine cu aceleași materiale găsite și la costumele celor din MotoGP.

Potrivit Alpinestars, Absolute V2 este cel mai apropiat costum disponibil comercial care să ofere materialele utilizate de riderii de top din MotoGP. Este proiectat pentru utilizare pe circuit și este disponibil în numeroase mărimi standard. În ceea ce privește costumele efective folosite în MotoGP, acestea sunt realizate pe măsura fiecărui concurent și nu sunt comercializate publicului. Așadar, dacă măsura ta de combinezon este între 46 și 58, ai la ce să visezi.

Ei bine, Alpinestars Absolute V2 este realizat tot din piele de cangur, prezintă ranforsări în aceleași zone în care sunt întărite și combinezoanele de competiție și prezintă și perforații de ventilare similare cu cele din MotoGP. Nu lipsește ”cocoașa” GP Aero, protecțiile externe GP DFS pe umeri, genunchi și coate, precum și protecții detașabile nivel 2 GP-R pentru antrebrațe, coate, umeri și genunchi, cu tot cu slidere interschimbabile.

Cusăturile din zonele critice sunt de tip Schoeller-Keprotec, iar toate elementele aflate în zone ale corpului care se vor mișca sunt întărite cu peile suplimentară și alte materiale menite să asigure flexibilitatea, cum ar fi secțiunea A-CS Tech, dar și ranforsări cu Kevlar și Matryx.

Datorită acestor măsuri speciale de protecție a rideruli, costumul Alpinestars Absolute V2 se bucură de certificarea AAA PPE, adică de cel mai înalt nivel de protecței în rândul echipamentelor profesionale de curse moto.

Costumul este proiectat să fie compatibil cu sistemul de airbag Alpinestars Tech-Air, dar acesta din urmă nu este inclus. Italienii i-au asigurat inclusiv un buzunar pentru LED-urile sistemului Tech-Air 10, dar trebuie să îl achiziționați separat dacă îl doriți și pe acesta. Un alt lucru pe care trebuie să îl cumpărați separat este pachetul de elemente de protecție pentru piept și pentru spate.

Alpinestars oferă trei combinații diferite de culori pentru acest costum, nefiind oferite variante monocrome. Puteți alege între negru, alb și portocaliu fluorescent sau negru, alb, albastru și portocaliu flourescent, în timp ce a treia variantă implică mai mult portocaliu în întreaga ecuație. Un asemenea costum are un preț de listă de 2800 de euro, fără protecțiile menționate sau sistemul de airbag. Vestea bună este că te va motiva să te menții în formă, altfel nu mai încapi în el!

 

Adaugati comentariu