Home Noutati moto Can-Am prezintă Origin și Pulse, primele motociclete electrice ale mărcii
Noutati moto

Can-Am prezintă Origin și Pulse, primele motociclete electrice ale mărcii

74


Can-Am a prezentat noi imagini cu două motociclete electrice, Origin și Pulse. Inițial, cele două modele au fost dezvăluite online în urmă cu un an, drept vehicule prototip. Astăzi, cele două modele încă nu sunt confimate a fi gata de producție, dar este clar că dezvoltarea a avansat.

Primul model despre care discutăm, Can-Am Origin, are o configurație dual sport, fiind potrivită atât pe teren accidentat, cât și pe asfalt. Roata față este de 21 inchi, în timp ce roata spate este de 18, iar ambele au frâne pe disc. Cei de la BRP au echipat modelul Origin cu o furcă față inversată și un monoamortizor spate cu braț oscilant. Can-Am Origin este o motocicletă electrică, iar cel mai apropiat rival al său pare să fie Zero FX.

Cel de-a doua motocicletă electrică dezvoltată de BRP este Can-Am Pulse și este menită pentru drumurile asfaltate. Remarcăm numeroase elemente în comun cu Origin, în special propulsorul designul suspensiei spate,frânele și furca inversată, dar vorbim despre alte jante și anvelope în echiparea sa.

Cele două motociclete electrice sunt echipate cu propulsorul Rotax E-Power, de ultimă generație. Pentru moment, încă nu a fost specificat nivelul de putere asigurat sau autonomia propusă, însă reprezentanții mărcii din Canada afirmă că motorul ales dezvoltă suficientă putere și îndeajuns cuplu-motor pentru viteze demne de autostradă.

În contextul în care ceasurile de bord convenționale ar fi prea retro, acestea sunt înlocuite de un afișaj TFT. Blocurile optice frontale și posterioare sunt cu LED, iar încărcarea se face cu ajutorul unui mufe Level 2. Nu este cea mai rapidă soluție disponibilă pe piață, dar este mai rapidă decât modelele ce pot suporta doar un încărcător de priză convențional.

Din păcate, reprezentanții mărcii din Canada nu au specificat când vor oferi noile modele în reprezentanțele lor, dar probabil că data lansării este iminentă. Cei de la Can-Am nu sunt la prima experiență în lumea motocicletelor, dar această pereche de modele reprezintă primele motociclete electrice ale acestora.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...