KTM 125 Duke a fost actualizat în rând cu gama pentru generația 2024

KTM a prezentat generația 2024 a modelului 125 Duke, ce vine cu schimbări pe toate planurile. La 30 de ani de la debutul gamei Duke, avem o actualizare la nivelul întregii game. Modelul de 125 cmc are un design inspirat de la fratele mai mare, 390 Duke.

Din prima privire, remarcăm un nou bloc optic frontal, îmrepună cu un set de extensii ale rezervorului care merg înspre jambele furcii. Rezervorul prezintă și el mici modificări, în timp ce secțiunea posterioară nu prezintă numeroase panouri care să îi acopere elementele cadrului, rezultând un aspect musculos.

Cadrul este un trellis din oțel și include și un sub-cadru din aluminiu turnat. Motorul este neschimbat, rămânând un monocilindru de 124.9 cmc, răcit cu lichid și alimentat prin injecție electronică. Puterea dezvoltată este de 14.7 cai-putere și cuplul maxim este cotat la 11 Nm. Cutia de viteze este o manuală cu șase trepte.

Furca față este inversată, iar suspensia spate este cu monoamortizor WP și basculă curbată, rezultând o abordare modernă bazată pe soluție clasică, dar eficientă. Jantele din aliaj sunt împrmutate de la seria RC, iar ele prezintă un disc de frână de 320 mm pe puntea față și un disc de 240 mm pentru roata spate.

Din punct de vedere al culorilor, exemplarul prezentat în imaginile de lansare îmbină portocaliul specific mărcii austriece cu verde închis și negru. Este ușor să diferențiezi vizual modelele gamei Duke în funcție de coloritul acestora.

Spre exemplu, modelul de 125 cmc are rezervorul și aripa față într-o nuanță închisă de verde și un set de extensii pe rezervor de culoare portocalie. Varianta de 250 cmc are extensiile de pe rezervor integral în portocaliu, fără nuanță contrastantă în culoarea caroseriei, în timp ce rezervorul și aripa față sunt de culoare gri.

Între timp, Duke-ul de 390 cmc are rezervorul și aripa față gri, extensiile de pe rezervor de culoare verde și inscripția Duke pe fond alb, iar cadrul este portocaliu, așa cum sunt și jantele. Cu excepția Duke-ului R de 890 cmc, culoarea verde nu mai este prezentă pe modelele de cilindree mai mare din aeastă gamă, unde altfel predomină combinațiile de portocaliu și gri, respectiv portocaliu și negru.

f

Adaugati comentariu