Home Noutati moto KTM 125 Duke a fost actualizat în rând cu gama pentru generația 2024
Noutati moto

KTM 125 Duke a fost actualizat în rând cu gama pentru generația 2024

50


KTM a prezentat generația 2024 a modelului 125 Duke, ce vine cu schimbări pe toate planurile. La 30 de ani de la debutul gamei Duke, avem o actualizare la nivelul întregii game. Modelul de 125 cmc are un design inspirat de la fratele mai mare, 390 Duke.

Din prima privire, remarcăm un nou bloc optic frontal, îmrepună cu un set de extensii ale rezervorului care merg înspre jambele furcii. Rezervorul prezintă și el mici modificări, în timp ce secțiunea posterioară nu prezintă numeroase panouri care să îi acopere elementele cadrului, rezultând un aspect musculos.

Cadrul este un trellis din oțel și include și un sub-cadru din aluminiu turnat. Motorul este neschimbat, rămânând un monocilindru de 124.9 cmc, răcit cu lichid și alimentat prin injecție electronică. Puterea dezvoltată este de 14.7 cai-putere și cuplul maxim este cotat la 11 Nm. Cutia de viteze este o manuală cu șase trepte.

Furca față este inversată, iar suspensia spate este cu monoamortizor WP și basculă curbată, rezultând o abordare modernă bazată pe soluție clasică, dar eficientă. Jantele din aliaj sunt împrmutate de la seria RC, iar ele prezintă un disc de frână de 320 mm pe puntea față și un disc de 240 mm pentru roata spate.

Din punct de vedere al culorilor, exemplarul prezentat în imaginile de lansare îmbină portocaliul specific mărcii austriece cu verde închis și negru. Este ușor să diferențiezi vizual modelele gamei Duke în funcție de coloritul acestora.

Spre exemplu, modelul de 125 cmc are rezervorul și aripa față într-o nuanță închisă de verde și un set de extensii pe rezervor de culoare portocalie. Varianta de 250 cmc are extensiile de pe rezervor integral în portocaliu, fără nuanță contrastantă în culoarea caroseriei, în timp ce rezervorul și aripa față sunt de culoare gri.

Între timp, Duke-ul de 390 cmc are rezervorul și aripa față gri, extensiile de pe rezervor de culoare verde și inscripția Duke pe fond alb, iar cadrul este portocaliu, așa cum sunt și jantele. Cu excepția Duke-ului R de 890 cmc, culoarea verde nu mai este prezentă pe modelele de cilindree mai mare din aeastă gamă, unde altfel predomină combinațiile de portocaliu și gri, respectiv portocaliu și negru.

f

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...