De astăzi puteți comanda DUSÎNTORS, un volum despre călătorii pe motocicletă

Pasionații de aventură au în față o nouă carte care le poate deschide orizonturile. Aceasta se numește DUSÎNTORS și este opera lui Mihai Barbu și a familiei sale.

Povestea din spatele acestui volum a pornit în 2009, când Mihai Barbu a plecat singur pe motocicleta sa până în Mongolia. Numită Doyle, motocicleta era un BMW F650 GS, iar fotograful de presă a demarat un traseu care s-a întins pe 26.000 de kilometri și patru luni, finanțat parțial prin donații.

Întregul proiect s-a numit Vând Kilometri și implica o formă de crowdfunding prin care Barbu se angaja să le scrie donatorilor scrisori din locurile pe care le-a vizitat. Pe traseul său întortocheat, ce a inclus Rusia, Asia Centrală și Caucaz, au fost suficiente de povestit, iar Mihai Barbu a lansat apoi volumul Vând Kilometri. Până în prezent, acesta s-a vândut în peste 10.000 de exemplare și a fost tipărit în cinci ediții.

Ani mai târziu, Mihai și-a întemeiat o familie și a decis că este vremea să facă o nouă călătorie. De data aceasta, pe o motocicletă cu ataș, numită Zair. Mihai a urcat în șaua noului său Ural Ranger și a fost însoțit de partenera sa de viață și de fiul lor, Vladimir, care avea doar cinci ani. Împreună, familia a parcurs aproximativ 28.000 de kilometri prin Europa pe parcursul unei veri, ca apoi să reia aventura anul următor, în Caucaz și Mongolia, reiterând călătoria făcută de Mihai în 2009, dar în sens invers.

De data aceasta, Mihai fotografia diferite momente pe parcursul călătoriei, în timp ce fiul său, în vârstă de șase ani la momentul respectiv, îi dicta mamei sale impresiile zilei, notate apoi pentru posteritate. Peste ani, acel carnețel a fost transformat într-un volum dedicat, numit ÎNTORS, ce a devenit a doua parte a volumului DUSÎNTORS.

În timp ce DUS este reeditarea cărții originale împreună cu comentariile primite de autor pe blog, ÎNTORS arată perspectiva unui copil. Cea din urmă este însoțită de mai multe ilustrații color. Volumul DUS este integral monocrom, în timp ce ÎNTORS este ilustrat de Marian Bălan. Coperta este realizată de pictorul Pompiliu Buleu.

Partea cea mai interesantă este faptul că ÎNTORS este tipărit într-un font realizat în baza scrisului de mână al lui Mihai Barbu. Volumul DUSÎNTORS este disponibil pnetru comandă exclusiv pe site-ul www.dusintors.com.

Adaugati comentariu