Home Noutati moto Vespa Sei Giorni II Ediție mai sportivă
Noutati moto

Vespa Sei Giorni II Ediție mai sportivă

15


De curând a fost lansată cea de-a doua serie limitată, inspirată de cea mai faimoasă variantă Vespa de competiție. Aceasta are echipat motorul 300 HPE de 23 CP și este oferită la vânzare pentru un preț de 6.490 euro.

După marele succes al primei serii din 2017, este propusă o nouă ediție limitată Vespa Sei Giorni II Edition. Cea de-a doua serie numerotată evoluează în continuare după aceeași idee  Sei Giorni dezvoltată din combinația reușită dintre tehnologie și vocația de călătorie tipică familiei Vespa GTS și istoria sportivă a modelului Vespa.

Noua ediție a Vespa Sei Giorni amintește de asemenea de trecutul victorios al variantei Vespa Sport „Sei Giorni”, creat pentru cursa de regularitate ” Sei Giorni Internazionale di Varese ” din 1951, în care a fost protagonista absolută și a câștigând numai puțin de 9 medalii de aur.

Cea mai puternică Vespa din istorie

Versiunea Vespa Sei Giorni II este mai sportivă datorită noului motor 300 HPE ((High Performance Engine) cu răcire pe apă, având distribuție cu 4 supape pe cilindru și alimentare cu injecție electronică. În comparație cu prima versiune, puterea maximă atinge valoarea de 17.5 kW (23.8 CP), ceea ce înseamnă o creștere de 12%, în timp ce cuplul maxim de 26 Nm este mai mare cu 18%. Versiunea Vespa Sei Giorni II este disponibilă în rețeaua de dealeri Vespa la prețul de 6.490 euro.

Un stil unic, inspirat de originala Vespa

Stilul Vespa Sei Giorni reprezintă o reinterpretare a stilului clasicei Vespa. Caracteristicile sunt farul poziționat jos, ghidonul realizat din tub metalic care se află la vedere, instrumentarul de bord cu formă circulară elegantă, în timp ce scutul frontal reproiectat găzduiește noul element în formă de cravat și care dispune de trei prize de aer.

Aspectul general este caracterizat de suportul de culoare neagră pentru numărul de înmatriculare, preluat direct de la modelul Vespa de la Squadra Corse din anii ’50, și este îmbunătățită de detaliile de culoare neagră, cum ar fi jantele și instalația de evacuare, precum și unele detalii de culoare roșie. Versiunea Vespa Sei Giorni II este de asemenea caracterizată de noua culoare gri Grigio Sei Giorni realizată special.

Confort și siguranță

Versiunea Sei Giorni beneficiază de un compartiment generos sub șa care este una amplă și confortabilă realizată din două tipuri de materiale, având un look asemănător modelelor de compeție și omologată pentru două persoane. Ergonomia este una perfectă tipică modelelor Vespa, mulțumită în primul rând unui cadru generos dimensionat, șaua poziționată corect care permite controlul total al scuterului și confortul absolut, chiar și pe distanțe lungi.

Încărcătorul USB este standard și poziționat în interiorul compartimentului în partea din spate a scutului, în timp ce blocul optic din spate adoptă acum tehnologia completă de iluminare cu LED-uri, o soluție care contribuie la îmbunătățirea siguranței active. Tit din punct de vedere al siguranței active trebuie menționat și sistemul aniblocaj ABS pentru frâne ca dotare standard.

Accesorii disponibile

Ca accesorii sunt disponibile parbrizul, copartimentul de 42 de litri, portbagajul frontal și cel posterior și kitul perimetral pentru o protecție maximă a cadrului. Șaua este de asemenea disponibilă cu cea mai clasică configurație cu două locuri, iar tapițeria din piele naturală „Made in Italy”, în culoarea maro închis pentru o notă în plus de eleganță este propusă contra cost. Accesoriile sunt completate cu un suport pentru picioare acoperit realizat din material termic, un dispozitiv mecanic antifurt mecanic, un dispozitiv electronic anti-furt, un covoraș din cauciuc anti-alunecare și o geantă din piele naturală. Sistemul VESPA MIA conectează telefoanele inteligente și Vespas, obținând un adevărat și sofisticat computer de bord care afișează informații cum ar fi vitezometrul, turometrul, puterea și cuplul livrat, accelerația longitudinală, consumul de combustibil instantaneu și mediu, viteza medie și tensiunea bateriei și multe alte informații utile.

Foto: Vespa

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...