Home Noutati moto Scuterul electric Super Soco Cux Ducati Corse Limited Edition
Noutati moto

Scuterul electric Super Soco Cux Ducati Corse Limited Edition

45


În curând, gama Ducati Corse își va extinde gama cu un model de scuter. Este vorba de modelul Super SOCO Cux „made in China” care dispune de propulsie electrică, design elegant și un echipament de dotări foarte modern.

Cine își amintește de Malaguti rebrenduit Ducati Corse nu va fi atât de surprins, dar în realitate noul Super SOCO CUX Ducati Corse Limited Edition oferă o idee asupra modului în care s-au schimbat lucrurile în ultimii 15 ani. La vremea respectivă, Ducati concura cu succes în MotoGP, iar Malaguti era un producător a cărui gamă era compusă aproape în totalitate din modele tip scuter. Deci, lucrurile păreau să fie cât de cât naturale.

Astăzi Malaguti nu mai există iar Ducati a devenit un producător global, iar sigla Ducati Corse este introdusă pe un scuter electric, produs în China de o companie australiană (VMoto Soco, cu marca Super SOCO) și proiectat să fie vândut în întreaga lume.

Mutarea strategică a fost făcută de către Super Soco, un brand necunoscut până în prezent în Eoropa, dar care a câștigat imediat și inevitabil popularitate în această operațiune. Nu mai vorbim de ce se va întâmpla în Asia, unde Super Soco este deja cunoscut ca fiind unul dintre producătorii care au decis să producă și să vândă vehicule „premium”, care de fapt sunt potrivite și pentru gusturile occidentale așa cum procedează spre exemplu și producătorul Niu.

Deși este un acord de licență, Ducati cu siguranță nu renunță la propriul brand dar de fapt, Cux și-a câștigat dreptul de utilizare a brandului Italian după ce a colaborat recent cu WDW. Acest lucru a fost apreciat de conducerea producătorului italian de la Borgo Panigale, punând astfel bazele acordului de licență și care timp de doi ani va purta sigla Ducati Corse.

Revenind la Cux, acesta este un scooter echivalent cu unul conventional cu motor de 50 cmc care adoptă tot cee ace este mai modern din producția chineză actuală. Motorul electric din dotare este de concepție Bosch care utilizează o baterie de tip litiu-ion de 1.8 kWh, furnizează o putere cuprinsă între 1.3 kW și 2.8 kW și asigură o autonomie de 60-70 km chiar și cu viteza maximă de 45 km / h. Bateria este poziționată în șa iar o încărcare completă durează 7 ore cu posibilitatea montării unui al doilea încărcător reducând la jumătate timpul de încărcare.

Design-ul este unul rațional și modern, cu o notă avangardistă dată de farurile cu LED-uri și finisajele personalizate. Cux are dimensiuni compacte, cu un scut destul de îngust, o șa situată la 720 mm față de sol, un ampatament de 1.217 mm și cu o greutate de 70 kg. Modelul beneficiază de sistem de frânare cu discuri, instrumente de bord digitale, încărcător USB și sistem keyles. Prețul pentru versiunea în ediție limitată Limited Edition Ducati Corse va fi de 2.990 euro.

Foto: Ducati

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...