Home Noutati moto Vespa Elettrica zumzăie și în România
Noutati moto

Vespa Elettrica zumzăie și în România

2


Vespa Elettrica, pe scurt stilul italian conectat la la mobilitatea viitorului, este disponibilă și în România prin importatorul The Bike Hub. Customizabilă, silențioasă și echipată cu tehnologiile moderne, este o declarație artistică pe care sperăm că publicul o va primi cu brațele deschise, dacă nu din vreo pasiune mistuitoare pentru două, măcar pentru design și stil.

Povestea cu scuterul este bineștiută dar merită amintită din cauza cifrelor de vânzări pe piața locală. Simplu: știm deja că unele orașe din România ocupă locuri fruntașe în topul celor mai congestionate așezări urbane, așadar, dincolo de faptul că poți contribui la protejarea planetei și a plămânilor trecătorior, vei putea ajunge unde îți dorești într-un timp rezonabil, fără mari bătăi de cap. Și toate la aproape un sfert din prețul de folosință al unei mașini.

Cât bagă Vespa Elettrica ?

Fiind vorba de un motor electric, cifrele cuplului trimit chopperele de doi litri să-și facă temele. 200 Nm disponibili în orice moment. Haideți să păstrăm totuși proporțiile! Motorul electric dezvoltă o putere de 4,6 CP, iar accelerațiile nu vor ondula asfaltul. Bateria smart scuterului este garantată pentru 1.000 de cicluri de încărcare, urmând ca după acest prag să păstreze o capacitate de încărcare de 80% în comparație cu una nouă.

Vespa Elettrica are o autonomie în condiții reale de trafic de aproximativ 60 km și 100 de km în condiții ideale; dacă ne raportăm la situația traficului din România asta înseamnă ori dimineața cu noaptea în cap, ori seara târziu. În medie, un scuter nu parcurge mai mult 30 de km într-o zi în oraș, iar o aritmetică simplă ne spune arată că o singură încărcare poate acoperi undeva între 3 și cinci zile de mobilitate urbană, fără emisii. Are și KERS – pentru recuperarea energiei în fazele de decelerare.

Glumeam mai sus spunând smart scuter pentru că Vespa Elettrica vine echipată cu sistemul HUMAN MACHINE INTERFACE – HMI. Acesta este inregrat într-un bord cu ecran TFT care, cu ajutorul aplicației Mia Vespa, oferă o conexiune între scuter și pilot: se poate asculta muzică, controla apeluri, dar și o sumedenie de informații privind starea bateriei și diferite rapoarte privind consumul.

O încărcare completă poate fi realizată în 4 ore, iar estimarea privind costul utilizatorului pentru 100 km este de 4 lei versus 14 lei pentru un scuter cu motor termic.

Ce preț are Vespa Elettrica?

Costă 6.390 euro. Dar, până pe 28 februarie 2019, clienții pot beneficia de credite cu dobândă anuală efectivă de 0%, direct în showroom, pentru achiziția acestui model prin oferta UniCredit Consumer Financing, care vine în întâmpinarea clienților cu o ofertă specială. Oferta de finanțare Vespa Elettrica este valabilă pentru sume minime de 4.500 de lei și sume maxime de 100.000 de lei, pe o perioadă cuprinsă între 6 și 36 de luni. Clienții care apelează la această ofertă vor beneficia de o dobândă fixă de 0%, comision lunar de administrare credit de 0 lei, precum și de un comision de acordare de 0 lei.

Albumul foto al evenimentului îl puteți vedea pe pagina social media a importatorului, aici: The Bike Hub

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...