Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc MotoGP, a primit încă un trofeu, deși s-a retras de aproape doi ani din lumea curselor pe două roți.

De data aceasta, trofeul i-a fost acordat de Brembo, compania care a realizat frânele fiecărei motociclete de competiție cu care a mers Valentino de-a lungul carierei sale. Aproape că pare neverosimil astăzi, dar este adevărat: toate motocicletele de curse cu care a alergat Rossi au avut frâne Brembo.

Discutăm despre 432 de GrandPrix-uri, din care Rossi a adunat peste 6,350 de puncte. În MotoGP, Rossi a obținut locul întâi de 89 de ori și a câștigat, în total, 115 de curse de-a lungul carierei sale pe două roți. Rezultatele sale sunt fără precedent și încă nu s-a apropiat un alt rider de succesul întâmpinat de ”Doctorul” din Tavullia.

Potrivit estimărior Brembo, Rossi a folosit peste 1,000 de seturi de plăcuțe de frână, aproximativ 450 de discuri de frână și în jur de 280 de litri de lichid de frână de-a lungul carierei sale. Cu așa palmares, aproape că nu mai contează consumabilele utilizate, ci rezultatul folosirii acestora, deoarece și ceilalți rideri din mondial au avut aceleași resurse la îndemână, cel puțin teoretic, dacă nu chiar practic, dar numai Rossi a reușit să obțină atâtea victorii cu ele.

Cei de la Brembo au așteptat până la etapa MotoGP de la San Marino pentru a-l premia pe Rossi, iar trofeul realizat manual vine cu numeroase elemente care îi celebrează moștenirea. Spre exemplu, italienii au păstrat piese folosite cihar la prima motocicletă de curse pe care a alergat Rossi, în 1996, dar au reușit să integreze și componente de pe ultima sa motocicletă de competiție, Yamaha YZR-M1. Cu cea din urmă, Rossi a alergat pentru ultima oară în MotoGP la Valencia, la finalul sezonului 2021.

În ciuda faptului că nu mai concurează în MotoGP, Vale este încă o prezență în paddock, atât în acest campionat, cât și în competițiile de turisme, unde și-a mutat atenția începând cu 2022. Rossi a avut numeroase experiențe la volan în regim de competiție, de cele mai multe ori în calitate de invitat, dar pilotul a demonstrat că este la fel de capabil și pe patru roți. În mod evident, experiența sa de cursă îi priește în noua direcție a carierei sale, iar un campion va rămâne un campion și când începe de la zero o activitate complet diferită de cea în care a excelat.

Adaugati comentariu