Home Comunitatea moto Un monument dedicat lui Massimo Tamburini
Comunitatea moto

Un monument dedicat lui Massimo Tamburini

2


Orașul italian Rimini va avea un monument dedicat proiectantului care a revoluționat design-ul și conceptul în general în domeniul moto. Monumentul va fi inaugurat pe data de 12 septembrie la ora 21:00

Massimo Tamburini, designerul care a revoluționat design-ul motocicletelor, autor al design-ului motocicletelor de succes Ducati 916 și MV Agusta F4, va avea începând din această lună un monument dedicat la Rimini.

Totul provine dintr-o inițiativă a artistului Renzo Jarno Vandi, care a fost colaborator al lui Massimo Tamburini în cadrul CRC(Cagiva Research Center). Vandi, artist plastc de profesie, a realizat numeroase lucrări în bronz, inclusiv un bust al lui Claudio Castiglioni. Acesta era foarte apropiat de Tamburini și trebuie amintit că a donat o sculptură foarte specială municipalității din Rimini, beneficiind de o mare disponibilitate din partea primarului, Andrea Gnassi.

Lucrarea va fi inaugurată în orașul situate în regiunea Romagna, joi, înaintea Marelui Premiu San Marino și Riviera di Rimini, pe 12 septembrie, la ora 21:00, pe Arena Francesca da Rimini, în fața Castello Sismondo. Ceremonia va fi deschisă tuturor și vor fi invitate numeroase personalități din lumea curselor și din industria moto. Pentru această ocazie, familia Tamburini va prezenta câteva dintre cele mai bune motociclete personale ale designerului, inclusiv un Ducati 955, o versiune americană a 916 Superbike din care există doar trei exemplare, MV Agusta F4 1000 Veltro (doar 23 exemplare produse), un Bimota și T12 Massimo, ultima realizare a designerului.

În timpul ceremoniei, monumentul va fi dezvelit, dar locația sa definitivă va fi în altă parte. Municipalitatea a stabililit ca loc de amplasare a monumentului Piazzetta Teatini, în fața Duomu-lui și a Universității, unde exista la acea vreme Institutul Tehnic la care a participat Tamburini. Instalarea va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Foto: Ducati; Arhivă

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...