Un monument dedicat lui Massimo Tamburini

Orașul italian Rimini va avea un monument dedicat proiectantului care a revoluționat design-ul și conceptul în general în domeniul moto. Monumentul va fi inaugurat pe data de 12 septembrie la ora 21:00

Massimo Tamburini, designerul care a revoluționat design-ul motocicletelor, autor al design-ului motocicletelor de succes Ducati 916 și MV Agusta F4, va avea începând din această lună un monument dedicat la Rimini.

Totul provine dintr-o inițiativă a artistului Renzo Jarno Vandi, care a fost colaborator al lui Massimo Tamburini în cadrul CRC(Cagiva Research Center). Vandi, artist plastc de profesie, a realizat numeroase lucrări în bronz, inclusiv un bust al lui Claudio Castiglioni. Acesta era foarte apropiat de Tamburini și trebuie amintit că a donat o sculptură foarte specială municipalității din Rimini, beneficiind de o mare disponibilitate din partea primarului, Andrea Gnassi.

Lucrarea va fi inaugurată în orașul situate în regiunea Romagna, joi, înaintea Marelui Premiu San Marino și Riviera di Rimini, pe 12 septembrie, la ora 21:00, pe Arena Francesca da Rimini, în fața Castello Sismondo. Ceremonia va fi deschisă tuturor și vor fi invitate numeroase personalități din lumea curselor și din industria moto. Pentru această ocazie, familia Tamburini va prezenta câteva dintre cele mai bune motociclete personale ale designerului, inclusiv un Ducati 955, o versiune americană a 916 Superbike din care există doar trei exemplare, MV Agusta F4 1000 Veltro (doar 23 exemplare produse), un Bimota și T12 Massimo, ultima realizare a designerului.

În timpul ceremoniei, monumentul va fi dezvelit, dar locația sa definitivă va fi în altă parte. Municipalitatea a stabililit ca loc de amplasare a monumentului Piazzetta Teatini, în fața Duomu-lui și a Universității, unde exista la acea vreme Institutul Tehnic la care a participat Tamburini. Instalarea va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

Foto: Ducati; Arhivă

Adaugati comentariu