Home Noutati moto Suzuki Hayabusa 2021: croazieră la viteze de decolare
Noutati moto

Suzuki Hayabusa 2021: croazieră la viteze de decolare

0


Noul Suzuki Hayabusa promite mai multă viteză cu mai puțină putere. A treia generație a legendarului model este o evoluție a celui pe care îl înlocuiește. Același cadru, aceeași basculă și binecunoscutul motor de 1.340 cmc. Suzuki merge pe același principiu ca Apple și anunță, în ciuda faptului că cifrele de putere sunt mai mici decât ale modelului precedent, că această Busa accelerează mai rapid decât orice altă Hayabusa de serie de până acum.

Acest 4 în linie mai are în comun cu a doua generație doar blocul motor, majoritatea reperelor fiind modificate. Pistoane mai ușoare și redesenate, biele mai rezistente și mai ușoare, supape cu profile diferite și timpi revizuiți de deschidere plus amestecul cu ardere cât mai completă mulțumită unui Twin Swirl Combustion Chamber perfecționat. Ungere mai bună, rulmenți mai mari și mai rezistenți pe unde era cazul, cutia de viteze reglată pentru a fi compatibilă cu noul quick shifter bidirecțional și evacuare ce ajută la respectarea normelor Euro 5.

Suzuki Hayabusa și electronica Bosch

Devenită standard pentru modelele cu pretenții ale tuturor constructorilor, indiferent că de natură sportivă sau de siguranță, platforma inerțială cu 6 axe e responsabilă pentru multe dintre ajutoarele electronice ale noului model. Sunt prezente controlul tracțiunii cu 10 trepte de intervenție, controlul wheelie tot cu 10 trepte, 3 niveluri pentru frâna de motor, 3 pentru launch control, cornering ABS, asistență la plecarea din rampă, frânare asistată în pantele pronunțate și altele. Pe lângă cruise control, Hayabusa are disponibilă și o funcție de limitare a vitezei de deplasare, preselectate de pilot, ajutându-l pe acesta să nu ajungă involuntar la viteze imorale sau ilegale.

Design-ul noului Suzuki Hayabusa a primit un update. Rotunjimile primelor modele sunt încă vizibile pe alocuri, suficient să poți recunoaște imediat silueta Hayabusa, însă muchiile ascuțite diferențiază clar modelul de cele anterioare. Curenții de aer sunt mai bine controlați și pilotul mai bine protejat, iar pentru cei cu gândul la touring va fi disponibil un parbriz mai înalt. Observăm farul LED cu o formă foarte apropiată de cel al originalei Hayabusa și cele două stopuri noi.

Bordul este o reinterpretarea a celui original și folosește ceasuri analog. În partea din mijloc un display TFT ajută la navigarea prin setări și afișează diferiți martori.

Noua Suzuki Hayabusa este pe alocuri vechea Hayabusa, iar pentru asta ne place și mai mult.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...