Scuterele electrice RYDE – viitorul transportului pe două roți?

În prezent, piața de vehicule electrice este în plină expansiune, iar printre cele mai vândute sunt acum trotinetele electrice, însă și scuterele încep să fie căutate. Acestea vă pot ajuta să vă deplasați prin orașele aglomerate mult mai rapid, fără să mai stați în traficul aglomerat și fără să obosiți pedalând la bicicletă. Electricitatea este o soluție viabilă care cu siguranță ne poate ajuta să renunțăm în totalitate la benzina și motorină.

Brandul RYDE dezvoltat de compania Smart Products este unul nou intrat pe piața din România și vine cu experiența, cunoștințele și materialele de calitate ale partenerilor din tări mult mai bine dezvoltate în domeniul transportului electric. Într-o piață în care se pune accent mai mult pe cantitate, scuterele RYDE sunt construite din materiale de top, pentru a oferi siguranță și pentru a avea o durată de utilizare îndelungată.

De ce să alegem scutere electrice?

Dacă vă intrebați de ce ați alege un scuter electric și nu o variantă clasică ce funcționează cu benzină, atunci urmăriți în continuare o serie de avantaje pe care vi le oferă.

Mod alternativ de transport – din moment ce scuterele electrice utilizează energie electrică, nu există nicio dependență de combustibil și nici de utilizarea benzinei. Încărcarea scuterelor poate fi, de asemenea, o sarcină simplă, le puteți încărca acasă sau la birou dacă aveți o priză în zona de parcare. Totuși, nu mai trebuie să faceți drumuri regulate la benzinărie.
Scuterele electrice sunt prietenoase cu mediul – vă pasă de mediul în care trăim? Atunci scuterele electrice sunt o metodă bună pentru a fi mai eco, vehiculele electrice având amprenta de carbon zero.

Costurile de întreținere – costul de achizitie al unui scuter electric este aproximativ același cu al unui scuter pe benzină, însă diferența se face la costurile de întreținere și exploatare. Scuterul electric are mult mai puține componente ce se pot strica, practic consumabilele sunt grija dvs principală. Nu veți schimba ulei, filtre sau piese mecanice ce se pot defecta.

Puternic și distractiv – un alt avantaj al motoarelor ce funcționează cu energie electrică este faptul că sunt extrem de silențioase, veți merge într-o liniște deplină. De asemenea, accelerarea se face mult mai rapid decât în cazul scuterelor clasice, deoarece motorul electric oferă toată puterea de care este capabil de la 0 km/h și până când ajunge la viteza maximă posibilă.

Brandul RYDE are în portofoliu trotinete și scutere electrice. Gama RYDE de scutere electrice cuprinde trei modele, RYDE 1500 și RYDE 2000.

RYDE MAD-X este un scuter electric foarte performant, capabil să facă față cu brio și zonelor de off-road, grație formei și roților speciale de 14.5”. Motorul său de 2000 W îl ajută să atingă cu ușurință până la 70 km/h și să vă ofere o autonomie de 60 km. Dimensiunile acestui scuter electric sunt de 1800×750 mm, iar forma sa vă ajută să vă strecurați foarte ușor prin orașele aglomerate. Scuterul are o greutate proprie de 45 kg și poate suporta o sarcină maximă de 140 kg. Motorul de 2000W este cuplat la o baterie de 60V și 20 Ah, alături de un controller Smart Stable de 72V si 36 Ah.

RYDE 1500 este un scuter electric cu un motor de 1500 W, capabil să vă ofere o autonomie de 70 de km și o viteză maximă de 50 km/h. Dimensiunile acestui scuter sunt de 1750 x 750 mm, are o greutate de numai 50 de kg și suportă o greutate maximă de 200 de kg. Motorul are 1500W și 60V și este cuplat la o baterie de 60V și 24 Ah, alături de un controller Smart Stable de 72V si 36 Ah.

RYDE 2000 este un scuter electric cu un motor de 2000 W, capabil să vă ofere o autonomie de 70 de km și o viteză maximă de 50 km/h. Dimensiunile acestui scuter sunt de 1800 x 750 mm, are o greutate de 55 de kg și suportă o greutate maximă de 200 de kg. Motorul are 2000W și 60V și este cuplat la o baterie de 60V și 20 Ah, alături de un controller Smart Stable de 72V si 36 Ah.

Alte caracteristici importante comune ale acestor două modele de scutere electrice RYDE sunt următoarele:

 • roți: 18 x 9.5”
 • discuri de frână hidraulice: și pe față și pe spate
 • EABS: da
 • suspensie: pe față și pe spate
 • apărători: da, pe față și pe spate
 • display: da, cu posibilitatea controlului vitezei
 • claxon: da
 • lumină frontală: da
 • lumină de semnalizare: da
 • alarmă anti-furt: da
 • controlul vitezei: trei trepte de viteză
 • viteza maximă: 50 km/h
 • autonomie maximă: 70 km
 • încărcare baterie: 5-6 ore
 • greutate maximă admisă: 200 kg

În final ne-ar plăcea să știm și părerea voastră despre vehiculele electrice în general și dacă considerați că acestea vor reprezenta viitorul transportului, atât în România cât și în celelalte țări din lume.

 

 

 

 

Adaugati comentariu