Școala TEO – Pasiune pe două roți

Motocicleta este probabil mijlocul de transport care oferă cea mai mare libertate. Anual, în România apar tot mai mulți motocicliști, iar asta se remarcă și în vânzări. Funcție de vreme și de echipament, teoretic, poți merge tot anul cu motocicleta. Suntem mândri de țara noastră frumoasă, cu peisajele ei superbe. Este minunat să mergi pe Transalpina, pe Transfăgărășan sau la Colibița, cu mașina, pe jos dar mai ales cu motorul. Din păcate însă, în mod special din cauza infrastructurii și a lipsei de educație… rutieră, România rămane cu loc fruntaș la accidente rutiere. Am întâlnit motocicliști cu vechi „state” care, oricât de multe ori au căzut cu motorul, nu au abandonat. De curând, am cunoscut un motociclist care este la început de drum. Am stat de vorbă cu el între orele de condus ale Școlii TEO. Un tip matur, haios, cu o carieră înfloritoare în cadrul companiilor românești subsidiare ale grupului Globalworth, căsătorit și tată a 3 copii.

Pe lângă motociclism, Adrian Dănoiu (48 ani) este pasionat de călătorii, pescuit, ski și aviație.  La cât de mult își dorește permisul de motocicletă, cred că va transmite pasiunea lui și copiilor săi.  Mai jos, discuția purtată cu el. 

  1. Sunteți deja la finalul cursurilor pentru a obține permisul de motocicletă. Cum a fost cursul și de ce ați ales școala TEO?

Plăcut și relativ ușor și datorită echipei Școlii Teo, în special a domnului instructor Adrian Vlăsceanu, pe care îl caracterizează profesionalismul și dedicația. Este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni din București.

  1. A venit vara și niciun vehicul nu este mai cool ca o motocicletă. De acord?

– Din cele experimentate până acum, condusul motocicletei oferă senzații deosebite. Totuși, poate voi încerca în viitor și pilotajul unui avion ușor.

  1. După obținerea permisului, veți încăleca imediat sau aveți emoții? Unii au nevoie de companie, merg în grupuri.  

– Va urma o perioade de învățare, acomodare și acumulare. Consider că școala, astfel cum e structurată conform legislației, nu e chiar suficientă. M-a ajutat foarte mult și experiența de aproape 30 de ani de condus (cat. B).

  1. V-ați achiziționat deja o motocicletă și dacă da, ce model este?  

– Am achiziționat un Indian Scout Bobber. Recunosc, pe lângă caracteristicile tehnice, a fost și ”dragoste la prima vedere”.

  1. Din păcate, România stă dezastruos la capitolul siguranță pe șosele, iar cel mai mult de suferit o au motocicliștii. Nu vă este teamă? Se spune că nu există motociclist care să nu fi căzut (și eu am simțit-o pe pielea mea).

– Condusul unei motociclete pe șosele, întradevăr, presupune o mare responsabilitate. Sper că în viitor, toți participanții la trafic să dea dovadă de mai multă responsabilitate și foarte important: respect. De asemenea, instituțiile abilitate trebuie să vină în sprijinul participanților la trafic, foarte important prin educație rutieră și prevenție.

  1. Aveți emoții la examen? Vă simțiți pregătit?  

– Nu aș putea spune că am emoții referitor la examen, cred că mai mult sunt nerăbdător să obțin permisul și să-mi încerc noua motocicletă.

  1. Care credeți că este ruta cea mai frumoasă pentru motocicletă? România este o țară superbă, cu zone geografice splendide.  

– Având o țară frumoasă, cred că orice excursie cu motocicleta poate fi o experiență plăcută. Important este să pornești la drum cu familia și prietenii, și să te distrezi.

  1. Dacă ar fi să plimbați o personalitate cu motorul, pe cine ați duce?

– După ce voi acumula experiența necesară, vă invit la o plimbare pe două roți.

Notă:   

Școală de șoferi TEO este școală numărul 1 din România. A fost înființată în ianuarie 2003 și este singura școală de șoferi și pentru persoanele cu dizabilități, din București și Ilfov. Deține peste 80 de vehicule iar de-a lungul timpului, zeci de mii de elevi au absolvit această școală. TEO pregătește șoferii pentru toate categoriile plus că școlarizează șoferii profesioniști în vederea obținerii atestatului profesional. Deține 10 sedii în București și Ilfov și a obținut nenumărate premii de la diverse forumuri din domeniu. Școala se implică activ în pregătirea persoanelor ce provin din familiile defavorizate, organizează concursuri în care oferă premii celor mai buni dintre cursanți iar orice curs de școlarizare pentru categoria B, începe cu 2 ore de conducere în poligonul școlii, acestea fiind gratuite. Instructorii sunt verificați periodic, astfel încât cursanții să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire și de instructori foarte bine informați. 

Adaugati comentariu