Home Noutati moto BMW R 1250 GS și R 1250 RT prezentate oficial
Noutati moto

BMW R 1250 GS și R 1250 RT prezentate oficial

0


BMW R 1250 GS și R 1250 RT au fost prezentate în carne și oase. Sau oțel și aliaje. BMW a lansat cele două modele care înlocuiesc actualele R 1200 GS și R 1200 RT, punând astfel capăt zvonurilor. Cifrele principale sunt capacitatea cilindrică crescută la 1.254 cmc de la 1.170, puterea maximă de 136 CP la 7.750 rpm și cireașa de pe tort 143 Nm la 6.350 rpm.

Alături de mărirea cilindreei, noul motor boxer beneficiază de tehnologia BMW ShiftCam, care asigură
varierea sincronizării distribuției și cursei supapelor pe partea de admisie. Astfel, puterea este distribuită mai eficient pe o gamă foarte largă de turații, îmbunățind totodată și consumul de combustibil și reducând nivelul de noxe. Cifrele în sine elimină orice dubiu privind performanța noilor R 1250 GS și RT, curba de cuplu indicând 110 Nm la 2.000 rpm urmând să ajungă la 120 Nm imediat după 3.500 rpm. Cu siguranță durata pneurilor va fi proporțională cu zâmbetul celui care conduce.

Boxerul ce antrenează noile BMW R 1250 (GS și RT) are un sistem cu doi senzori de detonație ce permite folosirea benzinei cu cifră octanică mai mică de RON 95, aspect deosebit în zonele îndepărtate ale planetei. Injecție secvențială, arbore de cobtrabalansare și carter care face corp comun cu ambreiajul și cutia de viteze (micșorând greutatea, crescând robustețea și eliminând prinderi cu șuruburi și suprafețe ce trebuiau etanșate).

În gestionarea aderenței intervine și sistemul Automatic Stability Control, din echiparea standard, care asigură un nivel ridicat de siguranță în pilotaj, datorită tracțiunii excelente pe care o oferă la plecarea de pe
loc. Asistentul la pornirea în rampă este și el prezent în standard pentru ambele model, GS și RT.  ABS Pro din echipamentul opțional Moduri de Pilotaj Pro pentru R 1250 GS și standard pe R 1250 RT sporește siguranța pe frânare, în special când motocicleta este înclinată. Dynamic Brake Control (DBC) ajută conducătorul în timpul manevrelor de frânare chiar și în situații dificile, evitând activarea neintenționată a manșonului de accelerație.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...