Prima motocicletă autonomă BMW: un R1200 GS

Prezentată la BMW Motorrad Techday 2018, motocicleta autonomă BMW R 1200 GS a făcut primele ture în fața jurnaliștilor prezenți la eveniment, de una singură, ca prin magie, pe terenul de testare BMW Group din Miramas, sudul Franței. Dezvoltată de inginerul absolvent Stefan Hans și echipa sa, motocicleta se pune în mișcare independent, accelerează, parcurge ture de circuit și încetinește independent până la oprire, înclinându-se la final pe partea cu cricul.

 

 

 

 

 


Proiectul privește în perspectivă viitorul transportului. BMW Motorrad, ca motor al inovațiilor tehnice în domeniul motociclismului, nu are ca scop o motocicletă complet autonomă. Tehnologia în ascensiune ar trebui să servească drept platformă pentru dezvoltarea de sisteme și funcții viitoare care vor face motociclismul mai sigur, mai confortabil și mai plăcut într-un mod mai sigur. Fiind încă la început, nu este complet deplasat să bănuim că acele cutii laterale sunt pline acum de tehnică de calcul. 

Rolul prototipului este de a aduna informații privind dinamica de conducere, făcând posibilă detectarea în timp util situațiile periculoase. Astfel, pilotul va fi sprijit în situații predispuse la căzături, cum sunt de exemplu virajele strânse din intersecții sau frânările bruște.

 

Aici puteți urmări motocicleta în acțiune:  Motocicleta autonomă BMW R 1200 GS

 

Adaugati comentariu