Home Noutati moto Înapoi la școală – California Superbike School în România
Noutati motoUtile

Înapoi la școală – California Superbike School în România

0


Am fost la primul curs California Superbike School ținut în România. Așteptam asta de pe vremea când internetul venea doar prin telefonul fix și informațiile erau foarte puține și greu de găsit. Chiar dacă bazele școlii moto au fost puse în America prin anii ’70 de Keith Code, nu-i putem acuza că s-au mișcat greu pentru că noi avem un circuit de viteză doar de câțiva ani. Iar cei de la California Superbike School sunt stricți în privința standardelor de siguranță și calitate a cursurilor pe care le organizează. Motocicletele cursanților sunt inspectate înainte de partea practică a cursurilor, echipamentul de asemenea. Siguranța primează pe circuit în orice moment, urmată îndeaproape de entuziasm.

Ca să înțelegeți mai bine nivelul la care se derulază totul, aflați că omul responsabil cu partea teoretică pentru zona Europeană este unul dintre singurii 6 din toată lumea care asigură latura de instructaj teoretic a cursurilor. Nu spun numele lui sau a instructorilor care ghidează pașii cursanților pe circuit pentru că tot ce ar trebui să conteze este cât de bine se fac înțeleși și cât de mult vă ajută să îmbunătățiți abilitățile de control ale motocicletei. Nu cred că experiența școlii și metodele americane pot fi ușor egalate.

California Superbike School România – Prima zi de școală

Cursurile școlii sunt structurate pe 4 niveluri și trebuie parcuse fiecare în parte. În această “primă zi de școală” am fost corectați de la lucruri elementare, precum poziția coatelor în timpul manevrelor de counter steering până la lucruri de finețe precum alegerea punctelor de intrare într-un viraj ș a apex-ului. Cheia succesului, secretul dacă vreți, este menținerea unui nivel de 70-80 % din potențialul fiecăruia. Punctul acela fin în care ești solicitat dar, păstrezi un nivel care îți permite să observi ceea ce faci. Cum ar spune Keith Code, este una să conduci motocicleta și cu totul alta să conduci motocicleta și să fii conștient de ce faci.

Pe scurt, am început acest prim nivel luptându-mă ca motocicleta să facă ce vreau eu și am terminat lăsând-o în pace și doar arătându-i pe unde și cât de tare să meargă. Am dobândit deprinderi noi și mi-au fost corectate altele vechi, ajungând să fiu capabil de un ritm mai rapid dar, fiind în același timp mai în siguranță.

Dacă nu v-ați înscris încă, ultimul curs California Superbike School ținut în România în 2018 se desfășoară pe 15 octombrie. Vi-l recomandăm cu toată căldura!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...