Home Accesorii Pneul Vredestein Centauro ST pentru motociclete
AccesoriiUtile

Pneul Vredestein Centauro ST pentru motociclete

3


Prezent de ani buni pe piața auto, producătorul de pneuri olandez Vredestein și-a făcut de curând debutul și pe piața moto cu un produs nou dezvoltat pentru segmentul sport touring. Pentru a se face cunoscut pe această piață, olandezii au adoptat o politică de prețuri agresivă.

Prezent de ani buni pe piața auto, producătorul de pneuri olandez Vredestein și-a făcut de curând debutul și pe piața moto cu un produs nou dezvoltat pentru segmentul sport touring. Pentru a se face cunoscut pe această piață, olandezii au adoptat o politică de prețuri agresivă.

Un pneu competitiv proiectat de la zero într-un segment destul de disputat, cel sport touring, în mai puțin de un an, acesta este istoricul pe scurt al noului Vredestein Centauro ST. Producătorul olandez, deținut de gigantul indian Apollo Tires din 2009, a lansat de curând primul său pneu pentru motociclete. Prezentarea oficială și testarea noului produs a avut loc în Sicilia, unde se află departamentul de testare Vredestein. Pentru testarea noilor pneuri  au fost utilizate două motociclete cu caracteristici dinamice foarte diferite, BMW R 1200 RS și Yamaha MT-09. Drumurile din jurul vulcanului Etna cu diferite caracteristici s-au dovedit a perfecte pentru a pune o anvelopă în dificultate.

Noua cască Arai Concept-X în stil vintage

Din punct de vedere tehnic, Centauro ST se aliniază la standardele celei mai reprezentative concurențe. Structura sa este una multiradială cu o centură realizată din oțel de grad zero iar carcasele realizate din rayon pentru pneul din spate și PET pentru cel din față. Singura diferență față de producătorii competitori este alegerea de a se prezenta cu un produs cu o componență unică și care nu prezintă dificultăți din punct de vedere dinamic.

Design-ul benzii de rulare a fost studiat în colaborare cu Rodolfo Frascoli (care a semnat și noul Suzuki Katana) nu trebuie să ne surprindă mai ales că pneurile Vredestein pentru automobile sunt deseori proiectate de firma celebrului designer italian Giorgetto Giugiaro.

Măsurile disponibile în acest moment sunt TL 120/70 ZR 17 (58W) TL pentru roata față și 180/55 ZR 17 (73W) TL pentru roata din spate, aceasta din urmă atât în ​​versiunea standard cu o unică configurație, cât și în cea cu două configurații pentru motociclete cu greutate mai mare sau pentru cele cu o utilizare completă. Ulterior, gama de măsuri va fi cu siguranță  extinsă.

Foto: Vredestein

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Accesorii

Touratech prezintă pachetul său de accesorii pentru BMW R 1300 GS: iată ce se poate comanda

La mai puțin de o lună de la prezentarea oficială a noului...

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...

CascaUtile

Cu căștile curate!

Haideți să acordăm puțină atenție căștilor noastre! Scopul lor principal este de...