Home Noutati moto Pierer Mobility Group, proprietarul KTM, strânge cureaua în Europa
Noutati moto

Pierer Mobility Group, proprietarul KTM, strânge cureaua în Europa

78


Concernul Pierer Mobility Group, proprietarul mărcilor KTM, Husqvarna și GasGas, a anunțat schimbări în rândul organizării operațiunilor sale din Europa.

Motivaţia deciziei vine pe fondul „condiţiilor economice nefavorabile” din Europa, iar concernul a ales să mute anumite procese în Asia. Este vorba despre producţia anumitor componente şi chiar modele mid-range, precum şi anumite activităţi de cercetare şi dezvoltare. Scopul este de a beneficia de avantajele de cost din Asia şi de a accelera dezvoltarea şi procesele de industrializare, explică reprezentanţii companiei care deţine KTM, GasGas şi Husqvarna, printre altele.

PMG va reloca aproximativ 300 de locuri de muncă de la bazele sale din Europa la partenerii săi din Asia. Mai precis, CF Moto va prelua acele sarcini, fiind o decizie legată în principal de KTM şi de producţia motorului paralel twin din dotarea lui KTM 790 Duke, respectiv 790 Adventure. După cum ați observat, cele”până la 300 de locuri de muncă” ce se „mută” în Asia nu erau doar de la departamentul de producție al mărcii din Mattighofen.

Cei de la PMG au decis să își vândă cele două mărci de biciclete, anume R-Raymon și Felt, pentru a se concentra exclusiv pe produsele moto din oferta lor. Compania își va prezenta rezultatele financiare din 2024 împărțite pe segmentul motocicletelor și e-mobility, cel din urmă referindu-se momentan la bicicletele cu asistență electrică, dar va descrie în viitor doar motociclurile electrice, fie ele scutere sau motociclete.

În același timp, compania se așteaptă ca anul 2024 să fie dificil, cel puțin din previziunile interne, de unde și aceste decizii menite să consolideze profitabilitatea. Compania care deține și 25 la sută din acțiunile MV Agusta intenționează să devină acționar majoritar în cadrul companiei italiene până în 2026, de unde și dorința consolidării companiei pe partea moto și renunțarea la mărcile de biciclete din ofertă.

Ce e cu adevărat interesant este faptul că PMG anunța rezultate comerciale foarte bune în 2022, după 12 ani consecutivi de creștere a vânzărilor și a veniturilor. Cu alte cuvinte, grupul care deține KTM, printre altele, vrea să fie înaintea oricărei potențiale crize prin această măsură.

 

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...