Home Noutati moto Noul Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916
Noutati motoSaloane moto

Noul Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

2


O ediție și mai specială a deja deosebitului V4 SP2. Un omagiu adus legendarului 916, într-o serie limitată și inspirat în culorile sale de motocicletele câștigătoare cu Carl Fogarty.

Se confirmă că va fi o toamnă de focuri de artificii pentru Ducati. După Desert X Rally, Multistrada RS, bomba intrării în lumea motocrossului cu Cairoli la bord și multe altele, iată ultima piesă de artă de la Borgo Panigale: Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916.

Era Salonul Auto de la Milano din 1993, în urmă cu exact 30 de ani, când lumea a întânit o motocicletă care avea să schimbe istoria acestui sport, Ducati 916. Mică, subțire, aerodinamică, cu ani lumină înaintea concurenței motocicletelor supersport din acei ani, infinit mai butucănoase și mai stângace. Așa că de ce să nu profităm de acest lucru pentru a crea o versiune și mai prețioasă a deja exclusivistului și performantului Panigale V4 SP2?

Zis și făcut. La EICMA 2023 sosește ea, Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916, o ediție foarte specială, limitată la 500 de unități. Din punct de vedere tehnic, ea preia SP2 „standard”, dacă putem vorbi de standard: se diferențiază de celelalte V4-uri printr-un sistem de frânare mai performant, roți din fibră de carbon și ambreiaj uscat STM-EVO SBK cu 9 discuri moștenite direct de la motocicleta oficială a campionatului Superbike, scărițe de curse și o serie lungă de componente din carbon.

Apoi, mai există capacul de la rezevor care este din din aluminiu, evacuarea Akrapovič, cu 2 kg mai ușoară decât cea a lui Panigale V4 și sistemul de frânare Brembo Stylema R combinat cu cilindrul principal MCS cu reglaj de la distanță.

Împreună cu motocicleta vine și un kit pentru utilizarea pe circuit, care include dopuri din aluminiu pentru a acoperi găurile rămase de la oglinzi, esențialul pentru îndepărtarea suportului plăcuței de înmatriculare și un capac de ambreiaj deschis din carbon.

Culoarea se inspiră de la neuitatul 916 al lui Carl Fogarty, celebru cu plăcuța frontală albă și cu omniprezentul număr 1 al campionului mondial de Superbike. Nu este însă preluată textual, ci este îmbogățită cu benzi tricolore, pe parbriz ca și pe codiță, și cu logo-urile 916 de pe carene. Logo-ul celei de-a 30-a aniversări este brodat pe șa.

Fiecare exemplar, cu numărul de serie de la 001 la 500 imprimat cu laser pe ghidon, va fi livrat într-o cutie de ambalare cu grafică dedicată și va fi însoțit de un certificat de autenticitate, o husă pentru motocicletă și sistemul de achiziție de date Ducati Data Analyser+.

Prețul acestui Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916 nu a fost anunțat deocamdată, dar cu siguranță ne așteptăm la o cifră amețitoare, având în vedere că V4 SP2 are un preț de listă de 40.700 de euro.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceNoutati motoSaloane moto

Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2

Zero S și Zero DS trec la cea mai recentă platformă a...

Saloane moto

Kawasaki la EICMA 2023: debutul primei motociclete hibrid alături de noile Ninja 500 și Z500

Kawasaki s-a prezentat la EICMA cu noile Ninja 500 și Z500, echipate...

Saloane moto

Suzuki la EICMA 2023: GSX-S1000GX și GSX-8R completează gama 2024

Suzuki a adus două modele noi la EICMA 2023, GSX-8R și GSX-S1000GX,...

Noutati motoSaloane moto

Noutățile aduse de SYM la EICMA 2023

Taiwanezii de la Sym au venit în forță la Milano și au...