Home Noutati moto Indian FTR x 100% R Carbon Limited Edition: o colaborare ce aduce o serie limitată
Noutati moto

Indian FTR x 100% R Carbon Limited Edition: o colaborare ce aduce o serie limitată

29


Americanii de la Indian s-au prezentat cu mai multe modele la EICMA, dar cel mai spectaculos dintre acestea este FTR x 100% R Carbon Limited Edition. Complicat nume, dar aflați că reprezintă o variantă specială a modelului FTR, echipată cu tot ce ți-ai putea dori.

Primul lucru pe care îl observi este nuanța de albastru a motocicletei, dată de caroseria realizată din fibră de carbon cu finisaj albastru. Indian numește asta Blue Candy și o găsești pe rezervor, aripa față, nacela farului și pe carena din jurul șeii. Există câteva accente de culoare roșie, în timp ce șasiul este finisat pe alb. Eșapamentul este realizat de Akrapovic și este din titaniu, dar cu finisaj negru.

Alte elemente care nu au putut fi realizate din fibră de carbon, dar tot au un aspect atent realizat sunt capacele motorului, protecția lanțului și elementele de protecție termică ale evacuării. Gilles Tooling semnează capacul radiatorului, capetele de ghidon și capacul de ulei.

Masa proprie a acestui model este de 221 de kilograme, înălțimea la șa este de 817 mm, lungimea este de 2.223 milimetri, iar ampatamentul este de 1.524 mm. Rezervorul are o capacitate de 13 litri, notează Indian.

În centrul situației se află un V-twin de 1.203 cmc, la 90 de grade, cu o cursă de 102 mm și un alezaj de 73.6 mm. Raportul de compresie este de 12.5:1 și puterea maximă este de 123 de cai-putere, în timp ce cuplul maxim este de 118 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie cu șase trepte, prin care interacționezi cu un ambreiaj asistat.

În materie de suspensie, remarcăm o furcă Ohlins inversată pentru roata față, echipată cu jambe de 43 mm, complet reglabilă, respectiv un monoamortizor Ohlins pe bascula spate, de asemenea reglabil. Cursa suspensiei este de 120 de milimetri pentru ambele roți. Frânarea este realizată cu un set de etriere Brembo cu patru pistonașe montate radial pe roata față și cu discuri de 320 mm, respectiv un etrier Brembo cu două pistonașe și un disc de 260 mm pentru roata spate. Jantele sunt din aluminiu turnat, au diametrul de 17 inchi și sunt echipate cu pneuri Metzeler Sportec.

Doar 400 de unități ale acestui model vor fi oferite, iar prețul de pornire în SUA pentru un FTR x 100% R Carbon este de 18.999 de dolari, cu 5.500 de dolari mai mult decât un FTR de bază. Primele 150 vor fi rezervate continentului Nord-American, iar restul vor fi distribuite în lume. La plasarea unei precomenzi pentru un asemenea model, clientul primește cadou o pereche de ochelari de soare Indian Motorcycles x 100%, la alegere într-unul dintre cele trei stiluri dezvoltate special pentru această colaborare cu marca de lifestyle.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoSaloane moto

Noul Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

O ediție și mai specială a deja deosebitului V4 SP2. Un omagiu...

Motociclete electriceNoutati motoSaloane moto

Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2

Zero S și Zero DS trec la cea mai recentă platformă a...

Noutati motoSaloane moto

Noutățile aduse de SYM la EICMA 2023

Taiwanezii de la Sym au venit în forță la Milano și au...

Noutati moto

Ducati Hypermotard 698 Mono: primul Supermotard monocilindric din Borgo Panigale

După o campanie de teasing ce a început prin prezentarea noului motor...