Home Motociclete electrice Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2
Motociclete electriceNoutati motoSaloane moto

Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2

89


Zero S și Zero DS trec la cea mai recentă platformă a producătorului californian, care pune la bătaie versiunile de 11 kW și 35 kW.

Deși mic în termeni absoluti, Zero Motorcycles rămâne cel mai mare producător de motociclete electrice, și raționează cu logica marilor producători: platforme și inovații. Acest lucru a însemnat că penultima platformă S/DS, caracterizată prin dimensiuni compacte, greutate redusă și performanțe bune, dar nu stratosferice, a devenit cea mai durabilă din lume. Totuși, totul are un sfârșit, și astfel din 2024 platforma compactă se va retrage, înlocuită de cea mai recentă apărută în urmă cu patru ani cu primul SR/F prezentat la Eicma 2019 . FX va rămâne în ofertă, tot în varianta FXE motard, dar în general toate Zero-urile vor fi unificate pe cele două variante „S” și „DS”.

Noul „S” bazat pe platforma surorilor sale mai mari poate fi limitat la 11 kW  și poate fi condus cu permis A1. Totuși, motorul Z-Force 75-7 oferă performanțe hotărât superioare unei unități termice de aceeași putere, datorită cuplului motor constant și progresiei gestionate de electronică, fără pierderile datorate unei transmisii tradiționale. Z -Force 75-7 pentru modelul 2024 este, de asemenea, echipat cu același hardware extern derivat din SR/F mai puternic, în timp ce arhitectura internă specifică urmărește să maximizeze puterea de ieșire și să reducă greutatea. Rezultatul este o masă de 223 kg .

Pentru noul Zero Motorcycles S este declarată o autonomie de până la 248 km în ciclul urban .  Caracteristicile motorului sunt reglabile pentru a maximiza performanța sau a optimiza autonomia, dar în ambele cazuri accelerația de pe loc, precum și recuperarea de la viteze mici, plasează „S”-ul la nivelul unei motociclete naked cu putere declarată superioară .

 SR pentru sezonul 2024 va fi disponibil și ca standard în configurație cu putere limitată pentru cei cu A2. Astfel, MY24 SR rămâne cea mai flexibilă și personalizabilă motocicletă electrică de pe piață, datorită potențialului său de îmbunătățire în ceea ce privește capacitatea bateriei și puterea instalată.

Familia „Dual Sport” de la Zero se aliniază, de asemenea, cu platforma de aventură DSR/X, care, în versiunea MY24, este echipată cu jante cu spițe standard și anvelope Pirelli Scorpion. Pe aceeași platformă, dar dedicată posesorilor de permis A1 și A2, vin DS MY24 și DSR MY24.

DS reprezintă noul produs entry-level din gama Dual Sport a Zero Motorcycles. Cu un motor de 11 kW care poate fi, prin urmare, condus de tineri de 16 ani, noul DS MY24 oferă un cuplu excepțional pentru abordarea tuturor tipurilor de trasee, de la drumuri urbane la serpentine, fără jenă chiar și pe drumuri de pământ. Este echipat standard cu anvelope Pirelli Scorpion și jante din aliaj ușor, care contribuie la reducerea greutății totale a motocicletei.

Noul DSR MY24 este noua propunere Zero Motorcycles concepută pentru posesorii de permis A2. Oferă un cuplu constant de 170 Nm, garantând o livrare puternică și incitantă a puterii. Printr-o actualizare de software care poate fi efectuată la dealerii oficiali Zero Motorcycles, poate fi scoasă limitarea atunci când schimbi categoria. În acest caz, cuplul ajunge la 195 Nm.

O altă noutate importantă în gama dual sport este versiunea Black Forest Edition, dedicată vârfului de gamă DSR/X. Black Forest Edition este o versiune a modelului DSR/X care a fost special concepută pentru cele mai dure aventuri și care vine cu toate dotările opționale.

Distingându-se prin cromatica exclusivă, negru total lucios, se deosebește de versiunea standard prin echiparea de bază, care include un parbriz supradimensionat, apărători de mâini, protecții de motor, apărători de faruri, proiectoare auxiliare, cric central și un set de genți laterale. De asemenea, pentru acest model este disponibil un kit de lanț pentru cele mai solicitante ieșiri de pe șosea și o linie de accesorii menite să crească și mai mult capacitatea bateriei sau viteza de încărcare.

 

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...