Home Saloane moto Kawasaki la EICMA 2023: debutul primei motociclete hibrid alături de noile Ninja 500 și Z500
Saloane moto

Kawasaki la EICMA 2023: debutul primei motociclete hibrid alături de noile Ninja 500 și Z500

23


Kawasaki s-a prezentat la EICMA cu noile Ninja 500 și Z500, echipate cu același propulsor. Cele două modele prezentate în premieră la Milano vin cu un paralel twin de 451 cmc, lansat inițial pe Eliminator 500.

Propulsorul de 451 cmc dezvoltă 45.4 cai-putere și un cuplu maxim de 42.6 Nm, indiferent că este în echiparea lui Ninja, Z500 sau Eliminator 500. Revenind la cele două modele nou-lansate, acestea vin cu furcă față cu jambe de 41 mm și monoamortizor spate cu preîncărcare reglabilă. Frânarea este asigurată de un disc față de 310 mm, respectiv un disc spate de 220 mm. Ambele prezintă un cadru trellis din oțel.

Ninja 500 și Z500 primesc lumini LED în standard, iar ambele folosesc un afișaj LCD pentru ceasurile de bord. Varianta SE a fiecăruia dintre aceste două modele vine cu instrumentar de bord color pe un afișaj TFT, iar ambele vin cu conectivitate Bluetooth pentru conexiunea cu smartphone-ul utilizatorului.

Debutul public al lui Kawasaki Z7 Hybrid a fost făcut tot la EICMA, alături de Ninja 7 HEV, varianta sa carenată dezvelită acum aproape o lună. Și aceasta folosește tot paralel twin-ul de 451 cmc, alături de un motor electric de 9 kW, totalizând 58.5 cai-putere (43.5 kW) și până la 69.5 cai-putere (51.1 kW) atunci când este activată funcția e-Boost.

În cazul celor două motociclete hibride, primele de acest fel între motocicletele echipate cu transmisii cu mai multe trepte, există trei moduri de rulare plus un mod numit Walk. Cel din urmă asistă utilizatorul să se deplaseze cu viteză deosebit de redusă, aproape ”la pas”, după cum îi spune și numele modului. Kawasaki nu a ratat ocazia de a afișa și primele sale motociclete electrice, e-1 și Z e-1, ce au caracteristici potrivite celor care au permis de conducere de categoria A1.

După cum știați deja, seria Ninja de la Kawasaki aniversează în acest an 40 de ani de la debut, iar producătorul nipon a ales să marcheze acest eveniment cu variante aniversare ale mai multor modele din gama Ninja. Astfel, ZX-10R, ZX-6R și ZX-4RR primesc ediția specială sub forma unei scheme de culori de îmbină verde, alb și albastru, amintind de motocicletele de competiție ale mărcii și grafica lor din anii ’90. Nu lipsește logotipul aniversar de 40 de ani și jantele vopsite în nuanța verde lime.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati motoSaloane moto

Noul Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

O ediție și mai specială a deja deosebitului V4 SP2. Un omagiu...

Motociclete electriceNoutati motoSaloane moto

Zero Motorcycles la EICMA 2023, motociclete de A1 și A2

Zero S și Zero DS trec la cea mai recentă platformă a...

Saloane moto

Suzuki la EICMA 2023: GSX-S1000GX și GSX-8R completează gama 2024

Suzuki a adus două modele noi la EICMA 2023, GSX-8R și GSX-S1000GX,...

Noutati motoSaloane moto

Noutățile aduse de SYM la EICMA 2023

Taiwanezii de la Sym au venit în forță la Milano și au...